KRALJEVI DVOR

Razuzdani člani kraljeve družine bodo na ogled

Sonči Nered Čebašek
6. 10. 2018, 20.00
Posodobljeno: 6. 10. 2018, 21.06
Deli članek:

Znana angleška fotografinja Alison Jackson, ki že desetletja ustvarja bizarne fotografije članov kraljeve družine, spet preseneča.

Profimedia
Harry kot ga vidi Alison.

Na njenih fotografijah sicer ne nastopajo prave osebe, temveč dvojniki, ki so jim prav strašljivo podobni. A najsi se sliši še tako neverjetno, 48-letnica od svojega dela izvrstno živi.

Gospa magistra 

Alison ima tudi povsem upravičeno status umetnice, saj je uspešno zaključila študij na Akademiji za umetnost in oblikovanje v Chelseaju, kjer je bila specializantka za abstraktno slikarstvo.

Profimedia
alison

Že leta 1997 je imela prvo samostojno razstavo, za katero je prejela same dobre kritike. Svoj talent je pozneje nadgradila še z magisterijem iz fotografije na Kraljevem kolidžu za umetnost v Londonu, nato pa je krenila v smer, ki ji prinaša tako ugled kot izjemno dobre prihodke, saj se mediji za njene fotografije kar grebejo.

Profimedia
kraljeva družina 1

Prvič je Alison nase opozorila z izjemno hvaležno stranko za medije – princeso Diano. Svet je bil šokiran, ko je ugledal fotografije princese Diane in njenega zadnjega partnerja Dodija Al Fayeda, na katerih v rokah držita otroka mešane rase. Čeprav je bilo jasno napisano, da gre za dvojnika slavnega para, se je o fotografijah govorilo prav toliko, kot bi bile resnične.

Pričakovanje

Ugibanje, s čim vse bo Alison postregla na razstavi, ki jo bodo 16. oktobra odprli v eni od londonskih galerij, je seveda velikansko.

Profimedia
kraljeva družina 2

Glede na to, da so člani britanske kraljeve družine njene najbolj redne stranke v vseh mogočih in nemogočih položajih, se seveda najbolj špekulira glede Meghan Markle. Prav vojvodinja Sussekška je Alison menda povzročila veliko sivih las, saj nikakor ni mogla najti dvojnice, ki bi jo poosebljala tako, kot si je umetnica želela.

Profimedia
kraljeva družina 4

No, zadnji, ki je fotografinji povzročal težave, je bil Donald Trump, a je tudi zanj našla izvrstnega dvojnika. Tudi pri Meghan se je verjetno vse lepo rešilo, sicer perfekcionistka, kot je Alison, na sprožilec ne bi niti pritisnila.

Profimedia
kraljeva družina

Do razstave, ki bo čez 10 dni, pa si čas lahko krajšamo s fotografijami iz Alisoninega arhiva.