Nagradna igra: Mario Biondi v Ljubljani

T.L.
3. 10. 2018, 17.00
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 17.16
Deli članek:

Konec tedna svetovni zvezdnik, ki mu pravijo tudi italijanski Barry White, prihaja v ljubljansko Cvetličarno.

Profimedia
Mario Biondi

Mario Biondi. Pravijo mu italijanski Barry White. Svetovni zvezdnik, ki z globokim in očarljivim glasom prihaja konec tedna tudi v Ljubljano. Tokrat se bo v nedeljo, 7. oktobra, predstavil na odru ljubljanske Cvetličarne. V slovensko prestolnico se vrača dve leti po svojem do zadnjega kotička polnem ljubljanskem koncertu in ob začetku druge sezone Musicology Barcaffe Sessions. 

Očetu na čast prevzel umetniški priimek Biondi

Kot Mario Ranno se je rodil v sicilijanski Cataniji in svojo glasbeno pot začel v lokalnih cerkvenih zborih. Njegov oče, italijanski pevec Stefano Biondi, ga je okužil s strastjo do glasbe, in prav očetu na čast je Mario kasneje prevzel umetniški priimek Biondi. Ljubezen do soula ga je že tam v sredini osemdesetih pripeljala do sodelovanja z mnogimi odličnimi svetovnimi glasbeniki, največji kaliber, ki ga z veseljem vpisuje v sam vrh svojega glasbenega življenjepisa, pa je legendarni pevec Ray Charles.

Iz Japonske na BBC in v svet

Preobrat v Biondijevi karieri je povzročil single This Is What You Are, ki je bil sprva izdan na Japonskem, kmalu pa je pritegnil pozornost Normana Jaya, znamenitega didžeja z BBC1, ki se je v skladbo zaljubil ter jo neumorno predvajal po Evropi. V melodično skladbo pa so se zaljubili tudi poslušalci.  

Mario je leta 2006 izdal svojo prvo ploščo Handful of Soul, ki je v le nekaj mesecih dosegla štiri platinaste izdaje, sledil je nastop na italijanskem festivalu San Remo, nato pa so se sodelovanja s številnimi znanimi glasbeniki, kot so Amalia Grè, Karima Ammar, Duke Orchestra, Renato Zero, Chaka Khan, Incognito, Al Jarreau, kar vrstili.

Biondi ima pod pasom pet svetovno uspešnih plošč z mednarodnimi zasedbami – I love You More LIVE (2007) z Duke orchestra, If (2010), Yes You LIVE (2010), Due (2011) in Sun (2013) – zadnja je požela kup nagrad, izšla pa je v Evropi, na Japonskem in v ZDA. Posnel je tudi dva božična albuma in nekaj singlov, ki so prav tako doživeli usodo velikih uspešnic. Leta 2015 je posnel album Beyond, na katerem se nahaja tudi pesem Love is a temple.

Nagradno vprašanje

Za nedeljski koncert Maria Biondija v Ljubljani bomo podelili dve vstopnici dvema posameznikoma, ki bosta sodelovala in pravilno odgovorila na nagradno vprašanje, ki se glasi: na katerem albumu Maria Biondija se nahaja pesem Love is a temple? Odgovore na zastavljeno vprašanje posredujte na elektronski naslov redakcija@svet24.si. Nagradna igra traja od 3.10.2018 od 17. ure do 5.10. 2018 do 11. ure. Sodelujoči v nagradni igri se strinjajo s pogoji sodelovanja, ki so objavljeni na povezavi.