ISKRENO

Oriana Girotto pogreša optimizem osemdesetih

Teja Pelko
30. 9. 2018, 21.19
Deli članek:

Voditeljica nam je razkrila marsikatero zanimivost o sebi.

Mare Vavpotič/M24
Oriana s partnerjem Maticem Ajdičem in njunim ljubkim sinkom Edvardom

Kaj je prva stvar, ki se je spomnite v svojem življenju?

Operacije srca, ko sem bila še čisto majhna: ljubezni mojih staršev, otroške klinike, prijaznih sester in zdravnikov, drugih otrok ...

Kateri je vaš najljubši letni čas?

Moj najljubši letni čas je jesen, ker je zame nov začetek vsega, projektov, idej, novega zagona ter energije, in ker ni več tako vroče. Obožujem jesensko barvitost in pripravljanje na zimo.

Katera je vaša najljubša knjiga?

Vsaka knjiga, ki ima resnično zgodovinsko podlago. Lahko je tudi roman, a temelj mora biti zgodovinski. Pri tem nimam najljubše. Nazadnje sem prebrala opisovanje življenja v Versaillesu ali dokument o življenju Napoleonovega sina ob njegovem političnem in osebnem propadu. Zdaj berem zgodovinski roman. Zgodba se dogaja v Egiptu, 1200 p. n. št. Odlično!

Kateri je vaš najljubši film oziroma serija?

Zelo rada sem gledala Seks v mestu.

Kaj je bila največja laž, ki ste jo prebrali ali slišali o sebi?

Uh, toliko jih je bilo … a ne toliko od novinarjev. Laži prebereš v komentarjih. Ljudje sklepajo, si dovolijo in mislijo, da vse vedo. Nekdo je nekoč napisal, da me je videl jokati v lokalu. Nekdo je napisal, da sem strastna kadilka, a nikoli nisem kadila.

Katere hrane in pijače ne marate?

Hm, da ne bi česa marala … To je pa težko. Se pa izogibam mesu, sladkorju, prevelikim količinam ogljikovih hidratov …, poskušam biti pridna.

Kaj bi bilo treba nujno prepovedati?

Prepovedala ne bi, menim pa, da je preveč svobode govora v medijih in po spletnih omrežjih nekompetentnih in agresivnih ljudi.

Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi …?

Mogoče bi želela za trenutek spet začutiti optimizem osemdesetih let. Bila sem v Italiji in vse je bilo »kul«. Glasba, gospodarstvo. Vse je bilo videti optimistično. Nismo se tako zelo vsega bali.

Kaj je vaš življenjski moto?

Ne delaj drugemu tistega, česar ne želiš, da drugi naredijo tebi.

Če bi lahko stopili v čevlje katere druge osebe, v katere bi in zakaj?

Veliko spoštovanje gojim do ljudi, ki so z osredotočenostjo, doslednostjo, dobro voljo in optimizmom dosegli svoj uspeh. Teh je kar veliko okrog mene. »Fokus«. To meni malo manjka.