Zabava

S strahom pred višino na panoramsko kolo

Teja Pelko
29. 9. 2018, 08.05
Deli članek:

Nekdanja gonilna sila skupine Tide in avtor mnogih skladb Kevin Koradin, ki se podpisuje pod uspešnice tudi drugih slovenskih izvajalcev, rad premaguje samega sebe.

Osebni arhiv
Kevin na panoramskem kolesu ni ravno užival.

Osebni arhiv
Koradin je spot za novo pesem Visoko posnel v madžarski prestolnici

Tako je bilo tudi ob nedavnem obisku naše sosednje države. Na Madžarsko se sicer Kevin ni podal iz turističnih, ampak iz poslovnih vzgibov. V tamkajšnjem glavnemu mestu se je namreč odločil posneti spot za svojo novo pesem z naslovom Visoko, za katero je napisal tudi besedilo, glasbo pa je soustvaril skupaj z nizozemskim producentom Cliffordom Goilom.

»Spot smo snemali v Budimpešti, ker smo iskali lokacijo, ki bi vsebovala vso veličino, arhitekturo, mostove, podzemno železnico ... skratka vse elemente metropole, hkrati pa je relativno blizu. Zanimiva izkušnja je bila snemati med ljudmi, ki niso bili statisti, sploh na podzemni; gledali so, opazovali, niso vedeli, kaj se snema ali dogaja, jaz pa sem moral igrati svojo vlogo ne oziraje se na njih. Res super izkušnja. Za en kader pa smo izbrali panoramsko kolo, in kot sem že v mojem prejšnjem prispevku za Svet24 govoril o mojem strahu pred višino, je bil to zame tudi en preizkus, saj sem moral skrivati svoje nelagodje med snemanjem na kolesu,« nam je razkril Kevin.

Na naše poizvedovanje, zakaj se je odločil za ta podvig in kako je premagoval strah pred višino, pa nam je odgovoril takole: »Kadar vem, da moram nekaj narediti, to naredim, četudi me je strah. Ne dovolim, da me strah premaga. To je, kot kadar greš k zobozdravniku, pač veš, da moraš iti. Potrebovali smo sicer nekaj dodatnih kadrov, morda bo to na koncu v spotu samo nekaj sekund, ampak za kvaliteto končnega izdelka, tudi če samo za eno sekundo spota, sem želel narediti vse, kar je v moji moči. V takšnih trenutkih narediš tisto, kar je treba, in ne razmišljaš o fobijah oziroma jih poskušaš vsaj za tisti čas odmisliti.«

Verjetno so k temu pripomogli tudi prebivalci sosednje države. »Madžari so se super izkazali, nihče nas ni motil, karkoli spraševal ali težil,« je ljudi, s katerimi si je križal pot, pohvalil glasbenik. Spot bo izšel konec tega meseca.