Britanski pevec naj bi mu v času, ki sta ga preživela skupaj, večkrat dejal, da noče več živeti. Fadi Fawaz trdi, da se je skušal ubiti kar štirikrat, ko se je zdravil od odvisnosti pa naj bi se skušal kar 25-krat zabosti. "Tako zelo si je želel umreti in ni bilo mogoče zgrešiti naboja, ki so ga imele njegove besede, ko je to izustil. Mislim, da se je življenje zanj ustavilo že dolgo tega," je dejal bivši partner Georgea Michaela.

George Michael, Fadi Fawaz
Profimedia
George Michael in Fadi Fawaz sta bila v zvezi pet let.

Naletel na truplo

45-letni Fawaz, sicer frizer, je v preteklosti že trdil, da si je 53-letnik sodil sam in da si je namenoma izbral božični dan, saj je bila takrat rojena njegova mama. On je bil tisti, ki ga je tistega usodnega dne našel v njegovem domu v kraju Goring-on-Thames. Bilo je v času kosila. "Njegova desna roka se je dotikala obraza, dlan je imel stisnjeno v pest. Njegov obraz je bil videti kot običajno. Nogi je imel skupaj, a sta se mi zdeli napeti pod rjuho. Sledov bljuvanja nisem opazil. Na dotik je bil mrzel. Da je mrtev, sem opazil šele, ko sem videl njegove modre prste," se je spominjal Fawaz.

Mrliški oglednik je marca lani presodil, da je pevec umrl naravne smrti. Na prošnjo družine podrobnosti obdukcije niso razkrili javnosti.