Mnogi namreč ne znajo upravljati z njim, brezglavo trošenje pa je nekatere izmed njih pahnilo vse do bankrota. Nekaterim se je uspelo pobrati, drugi pa imajo še vedno težave s financami.

Michael Jackson 

Kralj popa Michael Jackson naj bi bil ob smrti leta 2009 zadolžen za 340 milijonov evrov, prav tako je bil tik pred izvršbo svojega posestva Neverland. Do tega je prišlo zaradi pretiranega trošenja denarja, situacijo pa so še poslabšale številne tožbe, povezane s pedofilijo. Dolg je nameraval poravnati s turnejo, a ga je prehitela smrt.

Nicolas Cage 

Nicolas Cage
Reuters
Nicolas Cage

Igralec Nicolas Cage je bil eden največjih zvezdnikov Hollywooda. Samo leta 2009 je zaslužil 34 milijonov evrov. Bil pa je tudi eden največjih zapravljivcev. Kupil je veliko hiš, avtomobilov in redkih artefaktov. Zaradi pretiranega trošenja je moral prodati številne dobrine, med drugim ljubljeni strip, sprejeti pa je moral tudi številne filmske vloge.

Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather Jr
Reuters
Floyd Mayweather Jr.

Boksar Floyd Mayweather Jr. v ringu ni izgubil nobenega dvoboja, zato si je prislužil tudi nadimek "denar". Ker več kot desetletje ni plačeval davkov, se mu je nabral 19 milijonski dolg do države. Poravnal ga je z boksarskim dvobojem, za katerega je v žep pospravil 275 milijonov ameriških dolarjev.

Mike Tyson 

Mike Tyson
Reuters
Mike Tyson

Boksar Mike Tyson je v svoji karieri zaslužil 252 milijonov evrov, leta 2003 pa je bil zadolžen za 19 milijonov evrov. Razglasil je bankrot. Denar je med drugim dolgoval ameriški in britanski davčni upravi, odvetnikom, osebnemu trenerju, finančnemu svetovalcu in glasbenemu producentu. Osem milijonov je dolgoval še nekdanji ženi ob razvezi zakona, zamujal pa je tudi s plačilom alimentacije.

Stephen Baldwin

Stephen Baldwin
Profimedia
Stephen Baldwin

Igralec Stephen Baldwin je bankrot razglasil leta 2009. Denar je dolgoval davčni upravi in banki. Zaradi šestletnega neplačevanja hipoteke se je moral lani izseliti iz hiše. Ker tri leta ni plačeval davkov, so ga pred časom tudi aretirali, dobil pa je petletno pogojno kazen.

50 Cent

50 Cent
Reuters
50 Cent

Raper 50 Cent je zaslovel z glasbo, večino denarja pa služi s svojim raznolikim poslovnim imperijem. Prve težave je imel ob recesiji leta 2008, ko so njegove delnice strmoglavile. Leta 2015 je bil zadolžen za 27 milijonov dolarjev. Dolg si je nabral s tožbami in neplačilom alimentacij. Naslednje leto je razglasil bankrot. Imel pa je tudi srečo. Za album iz leta 2014 je namreč dobil plačilo 700 bitcoinov, zaradi ogromnega skoka vrednosti kriptovalute pa je to pomenilo milijone zelencev.

MC Hammer

MC Hammer
Reuters
MC Hammer

Raper MC Hammer je s hitom U Can't Touch This v žep pospravil 25 milijonov evrov. Denar je kmalu potrošil – med drugim je za 840 tisočakov kupil vilo, za njeno prenovo pa je dal ves zaslužek od skladbe. V svoj dom je naselil 200 ljudi, kupil pa je tudi konjušnico, v kateri je imel 19 dirkalnih konjev. Leta 1996, ko je bil dolžan že 11 milijonov evrov, je razglasil bankrot.

Dennis Rodman

Dennis Rodman
Reuters
Dennis Rodman

Košarkar Dennis Rodman je na igrišču blestel ob Michaelu Jordanu, nato pa je postal ekscentričen zvezdnik s kratkotrajnim zakonom s Carmen Electra in statusom neuradnega ameriškega ambasadorja Severne Koreje. Leta 2012 so njegovi odvetniki dejali, da komaj pokriva življenjske stroške in da ne more plačevati alimentacij za svoja dva otroka (takrat je zanju dolgoval že več kot 673.000 evrov, a je trdil, da je "suh" in bolan).