KRALJEVI DVOR

Meghan Markle in mama prvič zablesteli v dvoje

Sonči Nered-Čebešek
22. 9. 2018, 20.00
Deli članek:

Komaj je dvainšestdesetletna Doria v Londonu pristala, že sta jo hči in zet vzela s seboj na teren.

Profimedia
Doria Ragland, Meghan Markle in princ Harry.

Vojvodinja Sussekška je imela včeraj svoj ognjeni krst kot gostiteljica na kraljevski zabavi. Ker ni šlo le za postavanje na visokih petah s pecljatimi kozarci šampanjca v rokah in kramljanje, je imela zagotovo tremo, a je ob ljubečem soprogu in očitno razneženi materi nalogo opravila več kot odlično.

Prirojena toplina

Svečani dogodek je bil sicer posvečen izdaji kuharske knjige z recepti žensk iz okrožja Grenfell, ki ga je lani prizadel grozovit požar, v katerem je umrlo 70 ljudi. Ženske je tragedija združila v sočutno skupnost, ki je začela z vso ljubeznijo in skrbjo pripravljati hrano za vse okrožje. Predgovor h knjigi je napisala Meghan, sočutje, ki ga je izlila na papir, pa je izžarevala tudi v živo. Ob nagovoru so se oči orosile večini udeleženk, pa tudi njena mama ni ostala hladna, od ponosa na hčer je žarela, vzhičenje nad svojo ženo pa je očitno pokazal tudi princ Harry.

Profimedia
Meghan je s svojim govorom moža in mamo povsem raznežila.

V sklopu dogodka je imela Meghan tudi zahtevno nalogo, da prostovoljkam iz socialne kuhinje Hubb Kitchen pomaga pri pripravi kosila kar na vrtu Kensingtonske palače. Verjetno bi se znašla tudi sama, saj je za štedilnikom menda zelo spretna, a ji je ob stran takoj stopila mati … Zbrane ženske so bile nad preprostostjo vojvodinje in njene mame tako navdušene, da so ju začele kar spontano objemati. Dotikanje plemstva je načeloma prepovedano, a Meghan ni pokazala niti najmanjšega zadržka, ko je tople objeme radostno vračala.