Žiga Lakner

Finalist "talentov" v letu dni do 20 kilometrov

Teja Pelko
21. 9. 2018, 09.53
Posodobljeno: 21. 9. 2018, 10.04
Deli članek:

Finalist tretje sezone šova Slovenija ima talent Žiga Lakner se je konec lanskega septembra odločil za spremembo življenjskega sloga.

Osebni arhiv
Lakner se je za tek odločil, ker je hotel izgubiti nekaj kilogramov ter pridobiti kondicijo.

Začel se je gibati in bolj zdravo prehranjevati.

Njegovi najljubši rekreaciji sta hoja v hribe in tek. Pri slednjem mu je pred kratkim uspelo preseči še en mejnik – prvič je namreč naenkrat pretekel 20-kilometrsko razdaljo, na kar je upravičeno ponosen.

Lakner o maratonu za zdaj ne razmišlja, ga pa ne izključuje, a pride na vrsto šele čez kakšno leto.

»Glede na to, da sem na samem začetku pretekel od štiri do pet kilometrov, seveda v ritualu tek – hoja, so občutki ob tem dosežku res nekaj posebnega. Med drugim mi to daje notranje zadovoljstvo, pomeni pa seveda tudi en lep rezultat iz športnega udejstvovanja. Ko pogledam nazaj, na svoje začetke – če bi mi kdo dejal, da bom leto pozneje pretekel 20 kilometrov, bi se mu smejal,« nam je razkril kontratenorist.

Med tekom pevec vedno posluša glasbo, ki ga sprosti, velikokrat pa tudi razmišlja o stvareh, ki ga čakajo v naslednjih dneh, in si nekako v glavi začrta plan. Večinoma teče po isti trasi, le občasno se zaradi spremembe okolja odloči za katero drugo. Nekoč mu je med rekreacijo pot prekrižala srna, ki je ravno pred njim s skal padla na cesto, kar je seveda Žigo šokiralo, a se je na srečo za oba vse v redu končalo.