KRALJEVI DVOR

Vroči posnetki iz novega filma že zaokrožili

Sonči Nered-Čebešek
21. 9. 2018, 20.20
Deli članek:

Kraljica sveta, nova dokumentarna serija o britanski kraljici Elizabeti II., ki bo premiero doživela prihodnji mesec, že zdaj dviga prah.

Reuters
Britanska kraljica Elizabeta II.

Televizijska mreža ITV je za najavo svojega izdelka v javnost že dala nekaj kratkih utrinkov, začele pa so krožiti tudi zgodbice iz zakulisja. Seveda ni treba ugibati, posnetek katerega od družinskih članov – v seriji nastopajo prav vsi – ima največ ogledov.

Absolutna zmagovalka

Več desetkrat toliko ogledov kot drugi kraljičini sorodniki ima najnovejša članica dvora – vojvodinja Sussekška in njeni trenutki, ko je ugledala svojo poročno obleko. Pa ne gre le za njeno lepoto in igralske sposobnosti, temveč je ta trenutek v resnici ključen za film. Zgodba serije Kraljica sveta namreč temelji na trenutni vlogi kraljice kot javne figure, ki ima močan vpliv na ves svet. Velik vsebinski poudarek bo na kraljičinem delu in diplomaciji v državah Commonwealtha – prav skupnost narodov pa je bilo osnovno vodilo Givenchyjeve vodilne kreatorke Clare Waight Keller pri oblikovanju tančice.

Profimedia
Meghan Markle na poti do oltarja.

Na njej so upodobljene rastline, ki predstavljajo vseh 53 držav britanskega Commonwealtha. Ob pogledu na svileno in vezeno umetnijo je Meghan vzkliknila: »53 držav, o, moj bog,« nato pa je zajela sapo in dodala: »Vidim, da bomo zelo zasedeni,« s čimer je zagotovo mislila na prihajajoče kraljeve obveznosti, ki so jo kot vojvodinjo čakale. S tem se je Britancem seveda še bolj prikupila, saj je, še preden je postala prinčeva žena, izrazila pripadnost novi domovini.

Kje je Kate?

Vojvodinji s številom ogledov sledi njen mož princ Harry, ki je s širokim nasmehom sproščeno spregovoril o tem, da ima pred svojo babico še vedno tremo, celo ko jo sreča doma, na hodniku Buckinghamske palače, ga malce zgrabi panika.

Profimedia
Kate Middleton.

V filmu imajo intervjuje tudi princesa Anne ter princa William in Charles z ženo Camillo, najmanj časa pa je namenjenega Williamovi ženi Kate Middleton. Da ne bi bilo vse lepo, je zlobne jezike to tako zmotilo, da so sprožili govorice, da je razlog tega dejstvo, da je kraljica ne mara. No, resnica je drugačna: ko se je film snemal, je bila Kate že visoko noseča in uradno že na porodniškem dopustu, zato je kraljeva palača ni želela dodatno obremenjevati.