Charles ni nasedel

FOTO: Camillina zloba do Kate je izpuhtela

Sonči Nered-Čebešek
15. 9. 2018, 21.14
Deli članek:

Potem ko so pred dnevi Britanci že kdovekaterič na križ pribili vojvodinjo Cornwalsko, Camillo Parker Bowles, je zdaj na plan prišla tudi resnica o tem, kako soproga bodočega kralja princa Charlesa živi danes.

Profimedia
Leto 2008 – nerazumevanje med snaho in taščo je bilo očitno.

Povod za pogrevanje, kaj vse je Camilla zagrešila, je bilo knjižno delo, ki je izšlo sredi tedna.

Pisatelj Christopher Andersen, ki je v svoji karieri napisal številne odmevne biografije, je v najnovejši knjigi Igre kron: Elizabet, Camilla, Kate in prestol namreč zapisal, da naj bi se mačeha princa Williama, Camilla Parker Bowles, močno borila, da bi se Kate in William razšla. V ta boj pa je želela vplesti tudi princa Charlesa

Zimbio
Hudi časi so med njima že davno mimo.

DVOJNA IGRA

Camilla in Kate sta imeli sprva zelo razburkano razmerje. Težava je bila v tem, da Kate nima kraljevih korenin, kar se je zdelo Camilli zadosten razlog, da jo je označila kot povsem neprimerno kandidatko za vstop na dvor. »Njen položaj je prenizek za poroko v kraljevo družino,« je odločno razložila princu Charlesu in naj bi vedno znova poudarjala, da je Kate tudi sicer tako neizrazita, da bi bila dvoru le v škodo. Od Charlesa je menda celo zahtevala, da naj svojega sina v dobro krone prepriča o koncu razmerja.

Avtor nove knjige je prepričan, da je Camillo nizko poreklo Kate Middleton res motilo, a da je bistven vzrok drugje. Camillo je menda najbolj skrbelo, da bosta princ William in Kate na Otoku kmalu postala bolj popularna od nje in princa Charlesa. Njene skrbi so bile upravičene, saj sta Kate in William zelo kmalu postala ljubljenca medijev, kjerkoli sta se pojavila.

profimedia
Urejeni odnosi v družini so še posebej osrečili princa Charlesa.

OBRAT

Celo na svoj poročni dan je imela Camilla menda samo eno skrb: kako naj se priljubi ljudem, ko pa je vendar večina Britancev oboževalcev Charlesove prve žene – princese Diane. Slednje jo je tudi pri Kate najbolj motilo. 

Kate in Camilla se tudi naslednja leta nista razumeli najbolje, v javnosti sta sicer delovali skladno, a to je bila bolj predstava za javnost. Kate nikoli ni skrivala, da obožuje pokojno princeso Diano, Williamovo mamo, ki pa je bila seveda Camillina boleča točka.

Danes pa je vse drugače in poznavalci razmer na dvoru avtorju nove knjige očitajo, da je izpustil bistveno: srečen konec namreč.

Odkar je Kate rodila prvega otroka, sta s Camillo menda stkali odnos, kot bi bili mati in hči. Njuni nasmehi, ko se v javnosti pojavljata skupaj, nič več niso narejeni.

Nova razmerja pa so bolj kot glavni akterki menda navdušila princa Charlesa – kar je razvidno tudi z njegovega obraza, saj se ga redkokje sploh lahko ujame brez širokega nasmeha.