Usodne zvezdnice

Vse ženske priljubljenega Maria Galuniča!

Eva Jandl
15. 9. 2018, 20.48
Deli članek:

Letošnja Popevka bo postregla z novim voditeljskim parom. To sta Mario Galunič, ki ni več urednik Razvedrilnega programa in se vrača kot voditelj, z njim pa bo svoj voditeljski krst doživela Nuška Drašček.

Žiga Culiberg
Mario Galunič je vesel, da so vse njegove sovoditeljice vstopile v njegovo življenje.

Mario Galunič pravi, da bo tako velika oddaja za Nuško zagotovo krst.

»Nekoč je že vodila Miklavžev koncert, a to bo drugače, saj gre za velik dogodek v živo, ves čas bova v interakciji, z mano bo treba hoditi vštric. Jaz sem na odru doma kot voditelj, ona pa kot pevka. To, da je bila do zdaj na drugi strani brega, bomo gotovo izkoristili.« Že 42. festival Popevka bo letos potekal kar v studiu TV Slovenija, slišali pa bomo 13 novih skladb znanih slovenskih glasbenic in glasbenikov.

Žiga Culiberg
V septembru bo Mario vodil Popevko skupaj z Nuško Drašček.

Vse Marijeve usodne ženske

Mario pravi, da ima z vsako sovoditeljico posebno vez, saj je z njo skupaj v dobrem in slabem. »To je privilegij našega poklica, da spoznavaš ljudi, jih vzljubiš. Vse te kolegice, pogosto prijateljice, sem preizkusil,« v šali pravi Mario.

Mario je imel ob sebi v svoji karieri pogosto žensko družbo oziroma sovoditeljico. »Ta moško-ženska nasprotja ti kot voditelju vedno ponujajo veliko priložnosti za dialog, dajejo ti energijo na odru, ponujajo dobre možnosti, zato sem bil že kot voditelj tedenskih oddaj vedno vesel, če sem ob sebi imel protiutež, voditeljico ali humoristko, igralko. Začel sem z Deso Muck, pa Natašo Tič Ralijan, Zvezdano Mlakar, Bernardo Žarn, Lorello Flego, Blažko Müller Pograjc, Katarino Čas, Mojco Mavec ... Vse te kolegice, pogosto prijateljice, sem preizkusil,« se šali Mario.

»Fino je delati z nekom, ki ga poznaš. Nedvomno sem si najbližje z Lorello in Bernardo, s katerima sem dober prijatelj, zaveznik. Da o Desi ne govorim. To kar veliko pomeni, če se družiš tudi zasebno, saj potem želiš pomagati prijatelju, se trudiš zanj in on zate ter to energijo čutijo tudi gledalci. To je res privilegij. Če pa delaš z nekom na novo, kot bom jaz z Nuško Drašček, ki jo sicer poznam z nastopov, kaj več pa še ne, je to vznemirljiva pot, ki me čaka, saj s človekom kar naenkrat preživiš dolge ure in dneve, skupaj si v dobrem in slabem ter se na hitro dobro spoznaš. To je privilegij našega poklica, da spoznavaš ljudi, jih vzljubiš. Koliko ljudi sem spoznal v teh 25 letih, ki jih sicer nikoli ne bi! In letošnja Popevka je zame priložnost, da se zbližam z Nuško, ki jo kot pevko izredno cenim in občudujem.«