Tomo Tomšič

Najprej osvojil Simono, nato še najvišji vrh Triglav

Andreja Comino
14. 9. 2018, 21.15
Deli članek:

Postavi igralec Tomo Tomšič, ki je v seriji Usodno vino upodobil farmacevta Braneta Vrbnika, za katerim so ponorele številne ženske, je v zasebnem življenju predan mož in očka.

osebni arhiv
Tomo s partnerko Simono Belle in njunim sinom Tosjo.

Začetek septembra je bil za Toma Tomšiča še posebej pester, ne samo v gledališču, temveč tudi zasebno. »V sezoni, ki se začenja, bom imel dve premieri, vendar še ne morem razkriti podrobnosti, ker se še dogovarjamo. Vsekakor me bo veliko na gledaliških odrih, saj imam v Mestnem gledališču ljubljanskem živih kar nekaj predstav – Žlahtni meščan, Orlando, Sugar, Kri na mačjem vratu. Dogovarjam pa se še za novo predstavo z MGL in mariborskim gledališčem,« razlaga Tomo, ki je kljub vsem obveznostim našel tudi nekaj časa za obisk gora. Tik preden so z najvišjega slovenskega vrha na obnovo odpeljali Aljažev stolp, se je s prijatelji povzpel na Triglav.

Osebni arhiv
Osvajanje Triglava je bila naporna pustolovščina

Naporno, a veselo 

»Tokratni vzpon na Triglav je bil zelo naporen, ker smo šli po najtežji, severni strani, ki je kar precej plezalna in kjer se je treba v višino podajati po klinih. Smer se imenuje Bambergerjeva. Velik del poti je bil celo zasnežen in smo se pošteno namučili z vzponom. Kljub temu smo prišli na vrh v kar solidnem času, v petih urah in četrt. To je dobro, pravijo, sploh ker še nikoli nisem bil više od 1864 metrov, kolikor je višina Kamniškega sedla,« je povedal igralec, ki je bil po sestopu prijetno utrujen, a zadovoljen z dosežkom. Zanj mu je čestital tudi šestletni sin Tosja, ki je nedavno postal prvošolec. Pred tem je skupaj z mamico in očkom preživel nepozabne počitnice na Pelješcu, kjer so uživali v kopanju in deskanju. Zdaj pa sta morske radosti zamenjala računanje in abeceda.