V RAZMISLEK

Saša Einsiedler zaradi sinovega zdravja dobila visoko kazen

N.S.
13. 9. 2018, 20.15
Deli članek:

Saša Einsiedler je delila svojo nedavno izkušnjo, zaradi katere se sprašuje, kaj storiti na cesti, ko za volan sedeš, da bi rešil življenje svojega otroka.

Mediaspeed
Na 1. mestu bodo v Sašinem življenju vedno otroci, zato bi prekršek zaradi ogroženega življenja ponovila.

Nekoč priljubljena voditeljica in strokovnjakinja za osebnostno rast Saša Einsiedler je pred dnevi doživela neprijetno izkušnjo, zaradi katere si je prislužila položnico mestnega redarstva.

»Konec prejšnjega meseca sem sina, ki je zbolel in težko dihal, ob štirih zjutraj odpeljala na otroško urgenco. Dobil je nekaj proti alergiji, jaz pa včeraj kazen mestnega redarstva, da sem šla po Roški prehitro. Seveda sem šla prehitro – namesto 50 sem vozila 64 –, saj je sin težko dihal in cesta je bila prazna. Dobila sem točke in kazen. A se je smiselno pritožiti, da je bil višji namen moje prehitre vožnje, ali naj plačam in čao?« se sprašuje Saša, ki se sicer zaveda, da je ravnala narobe, jo pa zanima ali v takšnih situacijah primer obravnavajo drugače, saj je bilo ne nazadnje ogroženo življenje.

V številnih komentarjih na družbenem omrežju Facebook je Saša prejela zajetno število dobronamernih nasvetov. Nekateri so ji svetovali, da naj položnico plača in pozabi na neljubi dogodek, mnogi pa menijo, da je smotrno poslati dopis s pojasnilom in priloženim izvidom bolnišnice.