KRALJEVI DVOR

Resnica o ljubimcu princese Diane Oliverju Horaeu

Sonči Nered-Čebešek
14. 9. 2018, 07.05
Deli članek:

V 73. letu je v Franciji umrl trgovec z umetninami in nekdanji ljubimec princese Diane Oliver Hoare. Zdaj prihajajo na dan pikantnosti iz njune zveze.

S24
Konjske dirke v Ascottu junija 1986: Diana s Charlesom, v ozadju Oliver s soprogo

Oliver Hoare, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja ljubezensko »obsedel« princeso Diano, se je poslovil po dolgotrajnem boju z zahrbtno boleznijo. Poročen oče treh otrok, ki je bil od princese starejši 16 let, je bil tudi dober prijatelj princa Charlesa. Diana je z njim začela ljubimkati leta 1992 po smrti očeta Earla Spencerja.

Grožnja z ločitvijo

Eden od Dianinih nekdanjih varnostnikov je pred leti izjavil, da je nekega dne Hoareja opazil, kako »napol gol stoji za drevescem, posajenim v cvetlični lonec, na hodniku Kensingtonske palače in kadi cigaro«. Čeprav naj bi razmerje razkrinkali najvišji uslužbenci britanske kraljeve garde, Hoare afere javno ni nikoli priznal. Razmerje naj bi končal, ko mu je z ločitvijo zagrozila žena.  Ločitev za Oliverja pa nikakor ni prišla v poštev, saj je bila njegova soproga bogataška dedinja Diane de Waldner.

Profimedia
Oliver Hoare

Sesuta

Po poročanju britanskih medijev je do ušes zaljubljena Diana svoji zaupnici Elsi Bowker nekdaj razkrila, da sanja o tem, da bi s Hoarejem živela nekje v Italiji. Leta 1995, ko so strasti med njima vsaj nekoliko ugasnile, je Diana v enem od intervjujev celo priznala, da ga občasno še vedno pokliče, a da ne gre več za obsedenost. 

Je pa neka druga Dianina prijateljica, ki ni želela biti imenovana, razkrila, da je Diano psihično povsem sesulo, ko ji je po koncu njune ljubezenske afere Oliver napisal ganljivo pismo in k njemu priložil darilo, ki mu ga je dala v času največje zaljubljenosti – dragocene manšetne gumbe njenega pokojnega očeta. »Vsebine pisma mi Diana ni zaupala, predvidevam pa, da ji je Oliver v njem izpovedal večno ljubezen in priznal, da se od žene nikoli ne bo ločil in da je zanjo bolje, da ga pozabi,« je še dejala prijateljica.