DOBRODELNOST

Za otroško veselje so rajali ves dan

N.S.
12. 9. 2018, 21.30
Deli članek:

Čarobni dan, ki je letos upihnil že svojo deveto svečko na tej idilični lokaciji, je v Arboretum Volčji Potok minulo nedeljo privabil okrog 20 tisoč obiskovalcev, ki so uživali v nepozabnem dnevu.

Katja Kodba, Aleš Romaniuk
Zapel je tudi Omar Naber.

Vreme v Arboretumu je bilo tokrat kot naročeno za zabavo ob športnih in ustvarjalnih delavnicah, adrenalinskih doživetjih in poučnih vsebinah.

Katja Kodba, Aleš Romaniuk
Priljubljena Eva Černe in Gašper Rifelj sta si med vajami za nov muzikal Madagaskar vzela čas za rajanje z otroki.

Otroci so tako lahko uživali ob nastopih Alenke Gotar, Gašperja Riflja, Eve Černe, ki je na oder pripeljala maskote iz muzikala Madagaskar, na svoj račun so prišli tudi njihovi starši, ko je svoje zimzelene melodije zapela skupina Pepel in kri. Poleg petja in plesa so organizatorji poskrbeli tudi za tiste z ustvarjalno žilico, saj je več kot dva tisoč otrok sodelovalo pri izdelovanju kar 40 kvadratnih metrov velike pobarvanke. Da je dogodek tradicionalno dobrodelen, vedo že vsi, tokrat pa so donirali en evro v obliki prehranskih dopolnil Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Čarobni dan bo s pomočjo partnerjev in pokroviteljev več kot sto otrokom iz socialno šibkega okolja omogočil obiskovanje obšolskih aktivnosti vse leto. Sicer pa je s svojimi otroki dogodek prišlo pogledat tudi veliko znanih obrazov, ki so se strinjali, da bi takih dobrodelnih dogodkov moralo biti več, saj gre za naše otroke.