Irina in Roman Abramovič sta se poročila leta 1991, ločila leta 2007. Danes biva v Londonu, pred poroko je bila stevardesa. Še vedno živi na veliki nogi in še vedno pazi na svojo zasebnost, je pa razkrila, da je postala globoko verna.

Ločenca v javnosti drug drugemu nista namenila niti ene slabe besede, imata pet otrok. 51-letnica s predstavniki medijev ni hotela govoriti, pred kratkim pa je spregovorila za rusko edicijo publikacije Tatler.

V zlati kletki?

Kar se tiče vzgoje otrok, se z bivšim možem, ruskim milijarderjem držita istih smernic. Te so, kot je dejala: dobrota, sočutje, delovne navade.

Govoric, da je bila v času, ki ga je preživela z Abramovičem, zaklenjena v "zlato kletko", ni mogoče spregledati. Sama danes pravi, da po pozornosti ne hlepi niti zdaj, ko je ločitev za njo – raje kot restavracije ima zabave doma, je dejala. "Veliko več mi pomeni, da lahko dogodke iz svojega življenja delim z ljudmi, ki so mi blizu duhovno, da sem srečna z njimi, da jim lahko o čem potarnam, da jih lahko prosim za njihove molitve. Številni so javnosti zelo poznani in zelo visoko cenijo prijateljstvo in iskrene odnose," je povedala.

Te dni se ukvarja s stvarmi, ki jo osrečujejo. "Interakcija z Bogom, otroci, tesnimi prijatelji. Neprestano me zanima vse, kar se dogaja v svetu kulture." Razkrila je, da zbira bizantinske in ruske verske podobe.

Medtem ko Roman odkriva svoje judovske korenine, je ona uteho našla v pravoslavni cerkvi. "Obstaja izraz – si, kar ješ. Delno drži. Smo tudi tisto, v kar verjamemo. Vera nam pomaga pri premagovanju ovir, v vsakem primeru pa nam pomaga, da ostanemo človeški."

Potomstvo

Razkrila je tudi nekaj podrobnosti o njunih otrocih. 26-letna Ana zaključuje študij filozofije na Univerzi Colombia; 25-letni Arkadij je uspešen poslovnež, 21-letna Sofija je diplomirala na eni od londonskih univerz, tekmovalno tudi jezdi; domnevno 17-letna Arina namerava študirati v Avstraliji; 16-letni Ilja je še dijak.