Irina

Po 11 letih spregovorila bivša žena Romana Abramoviča

J.P.
12. 9. 2018, 13.21
Posodobljeno: 13. 9. 2018, 07.11
Deli članek:

Če obstaja prava ločitev, potem je to ta med njo in ruskim milijarderjem, pišejo Rusi.

Profimedia
Irina in Roman Abramovič skupaj leta 2003

Irina in Roman Abramovič sta se poročila leta 1991, ločila leta 2007. Danes biva v Londonu, pred poroko je bila stevardesa. Še vedno živi na veliki nogi in še vedno pazi na svojo zasebnost, je pa razkrila, da je postala globoko verna.

Ločenca v javnosti drug drugemu nista namenila niti ene slabe besede, imata pet otrok. 51-letnica s predstavniki medijev ni hotela govoriti, pred kratkim pa je spregovorila za rusko edicijo publikacije Tatler.

V zlati kletki?

Kar se tiče vzgoje otrok, se z bivšim možem, ruskim milijarderjem držita istih smernic. Te so, kot je dejala: dobrota, sočutje, delovne navade.

Govoric, da je bila v času, ki ga je preživela z Abramovičem, zaklenjena v "zlato kletko", ni mogoče spregledati. Sama danes pravi, da po pozornosti ne hlepi niti zdaj, ko je ločitev za njo – raje kot restavracije ima zabave doma, je dejala. "Veliko več mi pomeni, da lahko dogodke iz svojega življenja delim z ljudmi, ki so mi blizu duhovno, da sem srečna z njimi, da jim lahko o čem potarnam, da jih lahko prosim za njihove molitve. Številni so javnosti zelo poznani in zelo visoko cenijo prijateljstvo in iskrene odnose," je povedala.

Te dni se ukvarja s stvarmi, ki jo osrečujejo. "Interakcija z Bogom, otroci, tesnimi prijatelji. Neprestano me zanima vse, kar se dogaja v svetu kulture." Razkrila je, da zbira bizantinske in ruske verske podobe.

Medtem ko Roman odkriva svoje judovske korenine, je ona uteho našla v pravoslavni cerkvi. "Obstaja izraz – si, kar ješ. Delno drži. Smo tudi tisto, v kar verjamemo. Vera nam pomaga pri premagovanju ovir, v vsakem primeru pa nam pomaga, da ostanemo človeški."

Potomstvo

Razkrila je tudi nekaj podrobnosti o njunih otrocih. 26-letna Ana zaključuje študij filozofije na Univerzi Colombia; 25-letni Arkadij je uspešen poslovnež, 21-letna Sofija je diplomirala na eni od londonskih univerz, tekmovalno tudi jezdi; domnevno 17-letna Arina namerava študirati v Avstraliji; 16-letni Ilja je še dijak.