KRALJEVI DVOR

Policijska akcija na zahtevo švedskega dvora

Sonči Nered-Čebešek
13. 9. 2018, 07.20
Deli članek:

Okoli palače Villa Solbacken v idiličnem zelenem predelu Stockholma je v nedeljo mrgolelo policistov, kar je bilo za ta mirni mestni predel nadvse nenavadno.

Profimedia
Princ Carl Philip z ženo, prvorojencem in Siri.

Dogodek je seveda vzbudil pozornost, saj tam živita princ Carl Philip (39) in princesa Sofia (33) s svojima malčkoma, princema Alexandrom in Gabrielom. Že naslednji dan pa je dogajanje postalo še bolj zanimivo, saj so v ponedeljek zjutraj policijske ekipe območje širile naprej po mestnih ulicah proti središču švedske prestolnice – vse do torka zvečer, oziroma dokler niso našle, kar so iskale.

Pogrešanka

S posestva Solbacken je namreč izginila psička, brez katere si družina prestolonaslednika Carla Philipa življenja ne predstavlja. In kot vsi pasjeljubci so tudi oni naredili vse, kar se je dalo, da bi kosmato ljubljenko našli. Terierka Siri ima srečo, da je članica kraljeve družine, ki si lahko privošči pravo policijsko akcijo, in je zdaj že v njihovem varnem zavetju. Fotografije predaje psičke iz rok policistke gospodarjem so seveda zakrožile po družabnih omrežjih in požele val navdušenja.

Enakopravna članica

Siri je članica družine vse od leta 2014, ko sta jo princ in princesa komaj mesec dni po svoji poroki vzela iz zavetišča in jo posvojila. Kako pomembno vlogo igra v njunem življenju, je razvidno tudi z uradnih družinskih fotografij, na katerih se Siri redno pojavlja. Posnetki s krsta princa Alexandra leta 2016, na katerih Siri ne bi bilo, pa sploh ne obstajajo.

Srečen konec

Seveda obsežna iskalna akcija pogrešana psičke, ki je, kot kaže, sama pobegnila, ni stekla le zato, ker majo živalco vsi radi.

S24
Policijska častnica, ki je psičko našla, se je z veseljem fotografirala s princem in princeso.

Pojavila so se namreč ugibanja, da bi šlo lahko za ugrabitev, torej bi lahko bila v prihodnje na udaru tudi dve leti in pol ter dobri leto stara princa. Izvedelo se je, da okoli palače zato niso bili le običajni policisti, temveč tudi kriminalistični strokovnjaki, a sledi, ki bi kazale kaj drugega kot na pobeg, na srečo niso našli.