Prezgodnje slovo

Star je bil 26 let: boril se je z drogo in borbo izgubil

R.T.
8. 9. 2018, 10.16
Posodobljeno: 8. 9. 2018, 10.36
Deli članek:

V petek okoli poldneva je umrl 26-letni raper Mac Miller, dolgoletna ljubezen pevke Ariane Grande.

Profimedia
Prijatelji mladega raperja ne morejo verjeti, da je mrtev.

Iz glasbenega sveta prihaja novica o novi smrti mladega glasbenika. Raperja Maca Millerja so namreč našli mrtvega v petek, umrl pa je zaradi prevelikega odmerka droge, poroča Variety. Mac Miller je bil star 26 let. 

Mrtvega so ga našli v njegovem domu v Kaliforniju, v petek okoli poldneva. Njegova družina je včeraj popoldne po lokalnem času tudi javno naznanila glasbenikovo smrt. 

Profimedia
Mac Miller

"Malcolm McCormick, ki so ga oboževalci poznali in oboževali pod imenom Mac Miller, je tragično umrl v starosti 26 let", je zapisano v izjavi. "Za družino, prijatelje in oboževalce je bil na tem svetu svetla lučka," je še zapisano v izjavi. 

Miller je imel težave s prepovedanimi substancami že v preteklosti. Avgusta je losangeleško tožilstvo raperja obtožilo zaradi prometne nesreče, ki jo ja zagrešil pod vplivom substanc maja letos.  

Tudi sam glasbenik ni skrival, da ima težave s substancami, v svojih skladbah je velikokrat omenjal smrt in zlorabe. Priznal je, da je v glasbi odkrito govoril o temačnih dogodkih in občutkih iz življenja. Miller je bil dolgo časa v razmerju s pevko Ariano Grande, njuna ljubezen pa se je končala maja letos. Po prometni nesreči in aretaciji Millerja istega meseca je Ariana na družbenem omrežju zapisala "prosim te, da skrbiš zase".

Kadar je javno govorila o njunem razhodu, je Ariana jasno povedala, da je pri tem Millerjeva zasvojenost igrala veliko vlogo. "Nisem varuška ali mama in nobena ženska se ne bi smeal počutiti tako," je zapisala na Twitterju. 

V času smrti je bil Miller sredi priprav na ameriško turnejo po izdaji zadnjega albuma Swimming, ki je izšel 3. avgusta. Turneja naj bi se začela 27. oktobra v San Francisco, Miler pa se jo je zelo veselil in oboževalcem napovedoval neponovljive koncerte. 

Žal se to ne bo zgodilo, Millerjeva lučka je namreč ugasnila.