Bil je simpatično "žleht" otrok

Že kot šolar je doma v kleti prirejal zabave

Teja Pelko
7. 9. 2018, 20.50
Deli članek:

Priljubljeni velenjski raper 6pack Čukur, ki sicer zdaj že nekaj časa z ženo Niko živi v Mariboru, ima zabavljaštvo v krvi.

Šimen Zupančič / M24.si
6pack ima zelo rad odgovornost, zato je komaj čakal, da odraste in zapusti šolske klopi.

Že v osnovni šoli je s sošolci organiziral šolske plese in bil didžej. Zabave pa je prirejal tudi doma v kleti.

»Spomnim se, da sem povabil svoje sošolce in naredil legendarno novoletno zabavo, kjer smo imeli tudi disko kroglo. Očitno sem že takrat kazal znake zabavnega programa,« nam je razkril 6pack.

Luka Švigelj za Sviglo Production
Glasbenik je bil v času šolanja zelo priljubljen tudi pri nasprotnem spolu, še posebno pri gimnazijkah. Iz teh vrst – zanimivo – prihaja tudi njegova Nika, ki jo je spoznal pri svojih 21 letih.

Raper je sicer rad hodil v šolo. Od predmetov sta mu bili v osnovni šoli najbolj všeč tehnika in angleščina, v srednji (hodil je na strojno) pa kemija. Najmanj ljubi sta mu bili fizika in slovenščina. »Mislim, da je to vse odvisno od učitelja. Če mi je znal snov predstaviti na zanimiv način, mi je bil všeč tudi predmet. Za tehnologijo, recimo, ki je kar zahteven predmet in precej podoben fiziki, smo imeli enega super učitelja in sem prav užival pri pouku,« nam je zaupal raper.

6pack Čukur je bil sicer simpatično »žleht« otrok. »Bili smo ekipica treh, štirih, ki smo ves čas delali lumparije. Že v osnovni šoli smo denimo metali pasje bombice. V srednji šoli pa sem se šel supermana. Učilnice so imele namreč stekleno streho, in če smo prej končali ali pa če je ura odpadla, so me štirje kolegi dvignili in me v slogu supermana peljali mimo strehe, jaz pa sem mahal sošolcem. Ena učilnica v prvem nadstropju pa je imela nadstrešek in tam smo kdaj pa kdaj šli tudi kar sredi pouka ven skozi okno, ne da bi kdo to opazil. Potem smo šli v najbližji lokal igrat fliperje,« se spominja glasbenik. Z učitelji je imel dobre odnose. Pri praktičnem pouku je tudi redno sesal njihove avtomobile, tudi sicer pa je bil zelo delaven. Že v času šolanja je namreč z očetom polagal keramične ploščice.