SIDDHARTA

Na koncu jih niso ustavili niti hekerji

N.S.
5. 9. 2018, 21.44
Deli članek:

Ena najuspešnejših slovenskih skupin Siddharta je »sesula« internet, ko je ponudila brezplačen prenos 4000 kopij svojega novega albuma, težave so jim povzročali tudi hekerji.

Promo foto
Slovenska skupina Siddharta je v ponedeljek »sesula« internet.

Člani priljubljene skupine Siddharta, za katerimi je zelo ustvarjalno obdobje, so v ponedeljek doživeli zelo nenavadno presenečenje. Siddharta je namreč že pred začetkom poletja napovedala nov album, za katerega so pripravili posebno akcijo. V ponedeljek so na spletu ponudili štiri tisoč brezplačnih prenosov, kar je skoraj deset dni prej, kot album uradno izide. A žal ni šlo brez zapletov. Pričakovali so, da bodo zvesti oboževalci album sprejeli odprtih rok, a zgodilo se je celo, da jim je vseh štiri tisoč digitalnih kopij novega albuma uspelo razdeliti v slabih štirih urah, naval oboževalcev je bil tako velik, da se je stran za prenos albuma »sesula«. Tako lahko mirno rečejo, da so zaradi novih pesmi sesuli internet, kar je tudi prvič pri nas, da je to uspelo glasbeni skupini.

Promo foto
Kljub vdoru spletnih hekerjev jim je uspelo razdeliti brezplačnih štiri tisoč albumov.

Vdor hekerjev! 
Seveda pa ni šlo vse tako gladko, kot bi si glasbeniki želeli. Izvedeli smo namreč, da so Siddharti po treh urah od začetka brezplačnih prenosov zmešali štrene hekerji, ki so želeli preprečiti uspešno zgodbo oziroma vsaj ponagajati. Kot je za Svet24 povedal njihov glasbeni producent Dejan Radičević, so hitro ugotovili vzrok težave in uspešno rešili hekerski zaplet ter nato v slabi uri razdelili še preostale izvode albuma. Nad končnim rezultatom so več kot zadovoljni, saj jim je uspelo skoraj nemogoče. Očitno se skupina Siddharta, ki ravno začenja koncertno turnejo, spet vrača na prestol najbolj zaželenih skupin pri nas.