Hi Festival so omogočili Občina Zagorje ob Savi, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Eti d.d. Izlake, Zavarovalnica Triglav, Zasavska ljudska univerza, Pletilstvo Petra Celje in Spekter d.o.o. Trbovlje.

Na Ojstrem med Hrastnikom in Trbovljami se je konec tedna odvijal Hi festival. Festival kot ga v osrčju Slovenije še ni bilo. Na prijezerni lokaciji v osrčju Slovenije so lahko obiskovalci kampirali v neposredni bližini prizorišča, si razvajali brbončice z vrhunsko kulinariko, se odžejali z odlični koktejli, uživali v prelepi naravi in vrhunski glasbi. Na prvem, nepozabnem Hi festivalu so se združile glasbene zvrsti, za katere je bil marsikdo mnenja, da jih je nemogoče združiti.

Obiskovalce so vse dni dogajanja zabavala zveneča imena slovenske, hrvaške in svetovne glasbene scene. Že prvi dan je za žur do jutranjih ur na glavnem odru poleg lokalnih bendov poskrbeli Zablujena generacija, v ritmih elektronike pa je na odru New Vision arena zbrane navdušil izraelski didžej Skazi.

V petek in soboto še tretji oder

Festivalsko dogajanje se je po magičnem četrtku razširilo na tri odre, vzpostavljen je bil Psychedelic Culture Stage. Neverjetni petek je tako poskrbel za še več dobre glasbe. Na idilični lokaciji je na glavnem odru odmevala Balerina Mambo Kingsov, Prokleto dobro ljubiš vroče Lidije Bačič ter Aktualova Galama. Medtem so ljubitelji elektronike lahko uživali v zvokih Mika Valeja in Belgrade Vandalism, na manjšem prizorišču pa so glasno odmevali psihadelični ritmi.

Sijajna sobota je prinesla vrhunec festivalskega dogajanja. Na glavnem odru so poslušalce razvajali Orleki, Lea Sirk in Leteči odred. Za plesne korake sta v New Vision Areni med drugimi poskrbela Matroda in Metodi Hristov, najmanjše prizorišče pa je še enkrat dalo zatočišče privržencem še udarnih techhno ritmov.