Spregovoil o strahu

Goran Bregović razkril črne misli, ki ga preganjajo že vse življenje

R.T.
16. 8. 2018, 19.03
Posodobljeno: 16. 8. 2018, 19.20
Deli članek:

Strah, s katerim se je boril vse življenje, se je v njegovih zrelih letih prenesel na otroke.

Profimedia
Goran Bregović

Goran Bregović je star 68 let, njegovo glasbo poslušajo po vsem svetu, kljub temu pa glasbenika še vedno preganja močan strah. Goran je namreč priznal, da ga je že vse življenje strah revščine, piše srbski Alo.

Bregović je priznal, da se že vse življenje boji revščine, da ga je strah pred revščino dolgo časa držal v pesti. "Če pogledam nazaj, sem zaradi tega strahu kupoval preveč stvari. Pred vojno sem imel hiše, stanovanja, ladje in avtomobile. To je siromaštvo, ki kupuje zaradi strahu. Zdaj me ne skrbi več zase, imam otroke, pa me isti strah zdaj preganja v povezavi z njimi," je razkril Bregović.

Nadaljeval je, da je potomce dobil relativno pozno v življenju. "Ko si mlajši, najverjetneje ne razmišljaš o tem, da imaš majhne otroke, ki bi lahko zgodaj ostala brez staršev. Ko si starejši, se potrudiš in zanje skrbiš več v primerjavi z mlajšimi starši. Rad pa bi vedel, da bodo moji ostroci preskrbljeni, če umrem," je dejal Bregović.

Življenje Gorana Bregovića ni bilo postlano z rožicami: mama ga je zapustila, ko je bil star komaj 16 let in je že od mladih let moral skrbeti sam zase. Preživljal se je z igranjem glasbe, delal je na gradbiščih in prodajal časopise.

Na enem od nastopov pa je padel v oči Željku Bebeku, ki ga je povabil, da v njegovi skupini Kodeksi igra bas kitaro.