MODNI NAZIV

Kraljica je najlepše oblečena Britanka

Nejc Simšič
17. 8. 2018, 07.00
Deli članek:

Znana britanska revija je objavila lestvico deset najbolje oblečenih Britancev v letošnjem letu. Medtem ko so številni pričakovani, pa je prvo mesto marsikoga presenetilo.

Reuters
Verjetno se je kraljici ob razglasitvi lestvice od zadovoljstva kar smejalo.

Britanska revija Tatler vsako leto postreže z lestvico najbolje oblečenih, a letos so z objavo dvignili veliko prahu. Nikakor ne preseneča dejstvo, da so na lestvico najbolje oblečenih uvrstili Kate Middleton in Meghan Markle, na vrhu lestvice sta se znašla tudi pevca Harry Styles in Dua Lipa. Najbolj preseneča predvsem prvo mesto, saj je najbolje oblečena Britanka letos očitno kraljica Elizabeta II., kar je bil velik šok za vse, saj do zdaj nikoli ni bila na seznamu.

Profimedia
Poleg najlepše oblečene kraljice se je na tretjem mestu na seznamu znašla Meghan Markle.

Razlogi za prvo mesto

Uredništvo revije je svojo drzno odločitev glede prvega mesta utemeljilo z dejstvom, da je kraljica »najmočnejša velesila v modni omari«, pohvalili pa so jo tudi zaradi pogostega pojavljanja v živahnih barvah, na katere prisega že vrsto let, saj so barve postale njen zaščitni znak. Na lestvici se je pojavilo še nekaj drugih članov kraljeve družine, kot najmlajši pa je bil izbran petletni princ George, za katerega so ocenili, da je preprosto »šik«, in ga primerjali z literarnim junakom Christopherjem Robinom. Zanimivo, da kraljeva družina ne komentira lestvice, pa čeprav so vsi pohvaljeni do konca.