ZDRAHE

Se ona res vrača v kraljevo družino?

Sonči Nered Čebašek
14. 8. 2018, 19.15
Deli članek:

Nekdanji mož princ Andrew in obe hčerki so z razpletom dogodkov menda na moč zadovoljni.

Profimedia
fergie

Soprog britanske kraljice princ Philip ima na dvoru veliko večji vpliv, kot je morda videti na prvi pogled. In ko je pred leti jasno oznanil, da nikoli več ne bo v istem prostoru kot nekdanja žena njegovega sina Andrewa, razvpita vojvodinja Yorška Sarah Ferguson, o njegovih besedah nihče ni niti podvomil. No, trditev resda drži, a se ne odvija po scenariju, kakršnega je imel vojvoda Edinburški v mislih.

Popustljiva kraljica

Princ se zaradi starostnih težav ne udeležuje skorajda nobenih družinskih dogodkov več, kar je pri njegovih sedemidevetdesetih letih seveda razumljivo. In ko po mnogo desetletjih na znamenitih konjskih dirkah v Ascottu ni sedel v kraljevski loži, se je tam na presenečenje mnogih pojavila Sarah Ferguson. Drugače, kot da bi jo povabila kraljica, pa tja vstopa seveda ne bi imela. Kasneje so v javnost prišle tudi fotografije, na katerih sta kraljica in njena nekdanja snaha skupaj.

Viri z dvora so potrdili, da je kraljica v dobro svoje družine sklenila, da z mamo svojih vnukinj spet vzpostavi stik, saj bodo 12. oktobra skupaj na poroki starejše Eugenie z njenim dolgoletnim partnerjem Jackom Brooksbankom, s katerim se monarhinja še posebej dobro razume.

profimedia
fergie

Prikrivanje

Poznavalci razmer na dvoru pa pravijo, da princa Philipa zaradi Fergie na poroki v nobenem primeru ne bo, pa četudi bi se še tako dobro počutil. Svojih zaobljub menda ne prelomi za nič na svetu, v primeru svoje nekdanje snahe pa sploh ne, saj je od prvega dne, ko mu jo je princ Andrew predstavil, dajal jasno vedeti, da mu ni simpatična. Ko je s svojimi nespametnimi dejanji – ljubimkanjem in finančno afero še omajala ugled kraljeve družine, pa njenega imena v njegovi prisotnosti nihče raje ni niti izrekel.

Dejstva, da se Fergie in njegov sin, čeprav sta ločena, izvrstno razumeta in gresta večkrat tudi skupaj na kosilo, večerjo ali družaben dogodek, pa princu raje zamolčijo.

Zaradi priprav na poroko je bila Fergie pred nekaj dnevi tudi na pogovoru v kraljičinih zasebnih prostorih, kamor so jo brez dvoma spretno pretihotapili mimo Philipa.