Strast

Sebastian Cavazza z Ajdo Smrekar na motorju raziskoval Jadran

Teja Pelko
9. 8. 2018, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2018, 21.45
Deli članek:

Sebastian ima kot najbolj zaželen slovenski igralec v tujini ogromno dela, poleti pa si vedno vzame prosto, zato da si spočije.

M24/Marko Vavpotič
Sebastian je trenutno sredi snemanja nove kriminalne serije o albanski mafiji, konec avgusta začne vaje v teatru, jeseni pa ga čaka še nekaj snemanj.

Njegov idealen dopust zajema odkrivanje novih kotičkov z jeklenim konjičkom, neokrnjeno naravo in branje knjig.

Letos je enomesečni oddih s svojo drago, igralko Ajdo Smrekar, preživel na Jadranu.

M24/Marko Vavpotič
Sebastian je strasten motorist. Z jeklenim konjičkom je prišel tudi na mednarodni filmski festival v Kranjski Gori.

»Vedno rad grem kam, kjer še nisem bil, se pa tudi kdaj vrnem kam, kjer sem že bil. A če se le da, grem vedno znova na nove prostore, predvsem takšne z neokrnjeno naravo,« nam je povedal igralec. Z njim gre vedno tudi Kindl, saj obožuje branje. Letos mu ga je na njegovo veliko nesrečo namočilo, ker ga je pozabil v viseči mreži, tako da si mora kupiti novega. Ko še ni bilo Kindla, pa je s sabo vzel za en nahrbtnik knjig. Ker motor dopušča zelo omejeno količino prtljage, nas je zanimalo, kako jima uspe nanj naložiti za cel mesec oblačil in obutve. »Gre za redukcijo oblačil. Potrebuješ dežno obleko, zaščitne obleke … že to ti vzame veliko prostora, če imaš še šotor in kamping opremo zraven, je jasno, da se moraš malo prilagoditi. A jaz vzamem mali kovček, večja dva pa prepustim Ajdi,« nam je zaupal igralec.

Marko Vavpotič / M24.si
Sebastian se je v družbi svoje najdražje mesec dni potepal po Jadranu.

Strasten motorist

Z vožnjo motorjev ima sicer Sebastian že veliko izkušenj. »Že od nekaj vozim motorje. Zadnjih 5–10 let pa tudi malo bolj potujem z njim. Zdaj imam potovalnega. Pred tem sem vozil različne motorje, v lasti pa sem imel tri mopede in eno vespo,« nam je povedal Sebastian. Igralec je zelo vzoren voznik. »Meni pri vožnji ne gre za dirkanje, ampak za potovanje. Dirkat greš na Grobnik, ne pa čez Vršič, sploh pa ne, če imaš še koga zadaj,« poudarja Cavazza. Slovenci so sicer po njegovih izkušnjah kar dobri vozniki, znajo pa biti včasih tudi precej objestni. Francozi in Italijani pa se celo umikajo motoristom. Igralec manjšo vozniško kulturo pri Slovencih sicer bolj pripisuje krajši motoristični sezoni pri nas in nevajenosti voznikov na motoriste.