KRALJEVI DVOR

Harry ščiti Meghan pred Dianino usodo

Sonči Nered-Čebešek
9. 8. 2018, 17.32
Deli članek:

Histerija, ki vlada okoli vojvodinje Sussekške, ameriške igralke Meghan Markle, in vsega, ki je kakorkoli povezano z njo, je njenemu soprogu, britanskemu prestolonasledniku princu Harryju, zrasla čez glavo.

Reuters
Princ želi svojo ženo obvarovati pred pritiski javnosti

Odkar je v javnost pricurljala takrat še nepreverjena novica, da je Meghan Markle dekle princa Harryja, je zanimanje javnosti zanjo gromozansko. Čeprav se je napovedovalo, da se bo sčasoma spremljanje vsakega njenega koraka umirilo, se dogaja ravno nasprotno.

Velikanska medijska pozornost, ki je je deležna Meghan, se lahko primerja edino z evforijo, ki je vladala okoli Harryjeve mame Diane, ki velja celo za največkrat fotografirano žensko na svetu. In vse kaže, da bo njegova žena njen rekord potolkla.

Na udaru

Prav spomin na mamino nenehno bežanje pred paparaci je menda Harryja pripeljal do odločitve, da svojo ženo pred tem pritiskom zaščiti.

Ko je nekaj dni pred njenim sedemintridesetim rojstnim dnem, ki ga je imela preteklo soboto, spet prišel udarec s strani njenih sorodnikov – očeta Thomasa, ki hčerki očita, da je nanj pozabila, in sestre Samanthe, ki Meghan primerja celo z grozljivim Disneyjevim likom Cruelle de Vil, je Harry naredil načrt.

profimedia
Cotswolds

Viri z dvora so razkrili, da se je nameraval z ženo umakniti v osamo sredi avgusta, a je nato načrt pospešil. Ko sta bila na njen rojstni dan na prijateljevi poroki, je bila namreč nevesta zaradi Meghan komaj opazna, fotografije, na katerih izpod obleke vojvodinje kuka modrček, pa so obšle svet.

Harry se je tako že na začetku tedna s svojo ženo odpeljal v zgodovinsko mestece Cotswolds, ki mu Britanci pravijo konec sveta, in družini menda sporočil, da bosta tam do nadaljnjega …