Oliver Dragojević

Dragojević je umrl tik pred rojstvom šestega vnuka

K.M.
7. 8. 2018, 19.45
Posodobljeno: 8. 8. 2018, 07.57
Deli članek:

Nekaj dni po smrti in pogrebu glasbene legende Oliverja Dragojevića se je na družbenem omrežju prvič oglasila tudi njegova žena Vesna Dragojevič, ki je s svojimi besedami še enkrat pretresla.

Mediaspeed
Oliver Dragojević

»Veš, da nikoli nisem našla pravih besed za slovo. Ko so mi rekli, da naj se poslovimo od tebe, nisem vedela, kako se to dela in kaj naj rečem. Ti si že več dni spal, morda nas nisi niti slišal. Veš, da smo bili ob tebi, in morda je bilo to dovolj,« je ob težkem slovesu zapisala Vesna Dragojević, ki je dodala, da je bila smrt kljub temu, da so jo po letu dni vsi pričakovali, velik šok. Ob tem pa izpostavila tudi dejstvo, da je Oliver postal tisto, kar ni nikoli želel biti – glasbena legenda.

Zadnje slovo: legendarni glasbenik je "doma", z njim nepregledne množice.

»Bil si pomemben, spoštovan, ljubljen od vseh znanih in nepoznanih ljudi. Vseeno ti moram reči, da se je to zgodilo spontano in brez pritiska. Mi doma smo vedeli, da te imajo ljudje radi, ampak bili smo šokirani nad obilico čustev, ki smo jih doživeli. Ole, imel si tri sprevode v dveh dneh. Komaj smo preživeli, ampak smo bili ponosni na vse dogodke, povezane s tabo. Kot je rekel Gibo: 'To morje je samo zate in bil je ta dan,'« je dodala.

STA
Oliverjeva soproga Vesna na sprevodu skupaj s strto družino.

Družina ga bo pogrešala

Spregovorila je tudi o tem, kako se s smrtjo spoprijema njegova družina, ki se bo kmalu povečala za še enega člana, kar je razkrila s temi besedami: »Čez kak dan se bo rodil Marko, tvoj šesti vnuk, ki ga ne boš nikoli videl, ampak si vedel, da prihaja. Ostali so vsi še premajhni, da bi vse to razumeli. Mali Toni me sprašuje: 'Babi, kaj so vse te sveče pred našo hišo?' Rekla sem mu, da to puščajo ljudje, ker je dedek umrl. Veš, kaj mi je rekel? 'Zakaj jih je tako veliko?' Veš, njemu in vsem nam si bil samo dedek in prepričana sem, da bi tudi ti to rekel, ampak tako smo te tudi dojemali.«

Celoten članek si lahko preberete na TRAFIKI.