ŠKANDAL

Je kraljeva družina premalo fina?

Sonči Nered-Čebešek
7. 8. 2018, 07.24
Deli članek:

Španci so bili kraljevi družini naklonjeni kljub aferam, ki so jo pretresale, zdaj pa so naenkrat na moč dlakocepski.

profimedia
Kraljeva družina na koncertu

Nezvestoba nekdanjega kralja Juana Gustava in njegove ljubice so se Špancem zdele nekaj samoumevnega.

Nad razvratnim kraljem se nikoli niso pretirano zgražali, so pa nekajkrat pokazali sočutje do nekdanje kraljice Sofie, s katero kralj menda ni delil postelje vse od leta 1977, ker je bil preveč zaposlen med tujimi rjuhami. Ko je pisateljica in dobra poznavalka razmer na španskem dvoru Pilar Eyre obelodanila, da je v 39 letih kraljevanja Juan seksal s 1500 ženskami, je dejstvo med narodom naletelo na malodane gluha ušesa.

Veliki škandali

Potem ko je bila njegova hči princesa Elena obtožena pranja denarja, njen soprog pa zaradi enakih umazanih poslov trenutno prestaja zaporno kazen, je pred nekaj tedni zardi pranja denarja padla še obtožnica na bivšega kralja, ki ga je izdala ena od njegovih bivših ljubic. Preiskava sicer še poteka, vendar je v javnost pricurljalo, da se vse niti stekajo v vozel, iz katerega se bo nekdanji kralj težko izkopal.

A tudi tej zadnji aferi, ki se bo verjetno še razbohotila, španski mediji niso namenili kaj prida pozornosti.

profimedia
Palača Marivent

Zdaj pa hlače

Prve tedne avgusta pa španska kraljeva družina, tako kot velikonočne praznike, preživlja na Mallorci, kjer imajo v lasti imenitno palačo Marivent. Seveda so tam tudi tarče fotografov.

Kraljico Letizio so tako s hčerkama in taščo ujeli na tržnici, vse v kratkih hlačah, babico Sofio pa v dolgih belih.

Naslednji večer so vse štiri s kraljem Felipejem ter njegovo sestro Eleno prišle tudi na violinski koncert Are Malikiana, enega najimenitnejši dogodkov letošnjega poletja na Mallorci. Vse dame in deklici so bile izjemno lepo urejene, a vse v hlačah, ki so Špance prav neverjetno razburile. »Kaj nimajo niti za dostojne obleke?« je bil naslov enega od člankov, v katerih so se zgražali nad nedostojnostjo družine in ji edino stanu primerno pripisali le njihovo obmorsko domovanje.

Zakaj bi bilo družini na dopusti prepovedano vsaj malce bolj sproščeno uživati in od kod Špancem kar naenkrat tako stroga merila za dostojnost, pa verjetno prav nikomur ni jasno.