Je v ozadju strah?

Odločitev je padla: Meghan gre v ZDA

Sonči Nered-Čebašek/Novice Svet24
21. 7. 2018, 20.50
Deli članek:

Uradna turneja vojvode in vojvodinje Sussekških po Združenih državah Amerike je sicer napovedana za januar 2019. A vojvodinja Meghan Markle do prihodnjega leta pač ne more čakati.

Profimedia
Meghan Markle

Težav z njenim očetom se je nakopičilo toliko, da jih na daljavo nikakor ne more več reševati.

Uradna razlaga iz kraljevega urada je sicer, da bo Meghan že v začetku avgusta odpotovala v New York in Los Angeles na neuradni obisk svoje družine in prijateljev.

Tudi tistim, ki dogajanja med Meghan in njeno ameriško družino samo površno poznajo, pa je jasno, da bo tja odpotovala zaradi očeta. Kaj točno jo je k temu spodbudilo, je mogoče razložiti na dva logična načina.

PRVA VERZIJA

Prva razlaga Meghanine urgentne poti v Ameriko je, da zaradi očeta Thomasa v zadnjem času živi v stalnem strahu, kaj vse bi starec lahko storil, da bi škodoval njenemu ugledu, kar bi posledično vrglo temno senco tudi na britansko kraljevo družino. Thomas je do medijev pač preveč prijazen in jim za plačilo podaja informacije, za katere verjetno niti ne ve, da niso na mestu. In Meghan mu gre morda samo razložit pravila. V tej verziji obiska je zajeta tudi Thomasova izjava, da je njegova hči v Londonu zagotovo nesrečna in da bo kar sedel na letalo in jo šel obiskat. No, vsekakor je bolje, če Meghan odleti k njemu, kot da on nenapovedano prikoraka na dvor.

Dodaten strah pred neljubimi dejanji očeta naj bi v Meghan zasejale tudi njegove zadnje fotografije, ko so ga paparaci ujeli na njegov rojstni dan v Los Angelesu, kar šest ur vožnje od njegovega doma v Mehiki.  Nastanjen je bil v motelu, kjer nočitev z zajtrkom stane več kot sto evrov, tako da je povsem verjetno, da mu je pot plačala katera od medijskih hiš, ki si ga želi za gosta v kakšni oddaji, v kateri bi pogovor tekel – seveda – o njihovi slavni rojakinji, njegovi hčerki Meghan.

DRUGA VERZIJA

Razlaga črnogledih poznavalcev razmer na dvoru se sicer zdi kar precej verjetna, a prijatelji vojvodinje imajo svojo verzijo, ki tudi ni slišati čisto za lase privlečena. S fotografij, ki so bile ta teden posnete v Los Angelesu, je namreč jasno razvidno, da je oče osamljen. Za svoj rojstni dan je šel čisto sam v restavracijo s hitro prehrano, ujet pa je bil tudi v trgovini z elektrodeli – spet popolnoma sam.

»Meghan je nežnega srca in osamljeni oče se ji je zasmilil. V Ameriko gre zato, ker ga ima rada in ve, da ga bo s svojim obiskom osrečila. Neumnosti, ki jih je storil, mu je že oprostila,« so prepričani njeni prijatelji.