Željko Bebek

Želel si je klavir, a ni bilo dovolj denarja

Teja Pelko
21. 7. 2018, 08.25
Deli članek:

Željko je sicer najbolj znan po svojem glasu, a obvlada tudi nekaj inštrumentov, v mladosti pa je bil tudi zelo perspektiven športnik.

Marko Vavpotič
Pevec je s svojim glasom obarval številne melodije in zelo ponosen je, da jih je veliko postalo zimzelenih.

V osnovni šoli je Željko Bebek treniral gimnastiko in bil v tej tudi zelo uspešen, in vprašanje, do kam bi prilezel, če ne bi prevladala njegova ljubezen do glasbe.

Zanimivo je, da si je Bebek želel igrati klavir, a si ga doma niso mogli privoščiti, zato si je kupil najcenejši inštrument – ustno harmoniko.

OD HARMONIKE DO KITARE

V tretjem razredu se je odločil ustno harmoniko obesiti na klin, saj si je želel igrati kitaro in peti; to je sicer počel že od mladih nog (mamine obiske je zelo rad zabaval s pesmimi, ki jih je slišal po radiu), a učitelj tega ni odobraval, tako da je najprej igral mandolino. Kmalu je postal najboljši mandolinist v šoli in učitelj mu je naposled dovolil, da presedla na kitaro.

Čare igranja na kitaro je torej Željko odkril zelo kmalu, postal je priljubljen med sošolci, za njim so se začela ozirati dekleta ... Pri 16 letih je prvič zaigral v bendu Eho 61 v zabavnem klubu Druge gimnazije.

Instagram
Kondicijo Bebek poleti vzdržuje tudi s plavanjem.

ZDRAVO ŽIVLJENJE

»V tistih časih glasba ni bila tako dostopna kot danes, poslušali smo radio in oddaje, ki so predstavljale novo glasbo, morali smo se znajti,« se spominja danes 72-letni zvezdnik, ki svojih let nikakor ne kaže – predvsem zaradi zdravega načina življenja. Pred 15 leti je nehal kaditi, zelo je tudi zmanjšal količino alkohola, uživa pa samo zdravo hrano, ki jo kupuje neposredno od proizvajalcev, za katere ve, da se ukvarjajo s pridelavo čiste hrane. Ukvarja se tudi s športom. Hodi na fitnes, pozimi zelo rad smuča, poleti pa se ukvarja z adrenalinskim oziroma tako imenovanim big fish ribolovom. Bebek je tako kljub častitljivi starosti še vedno eden boljših pevcev in mojster odrskega nastopa, o čemer se bomo lahko prepričali tudi na septembrskem koncertu v Ljubljani.