Huda depresija

Še ena zvezdnica priznala: Potrebovala sem pomoč

R.T.
19. 7. 2018, 10.32
Posodobljeno: 19. 7. 2018, 13.43
Deli članek:

Nekdanja članica skupine Destiny's Child je objavila kratko izjavo, v kateri je zapisala, da je zaradi težav poiskala zdravniško pomoč.

Profimedia
Destiny's Child med letošnjim nastopom na festivalu Coachella.

Michelle Williams, nekdanja članica skupine Destiny's Child, je razkrila, da je zaradi hude oblike depresije poiskala strokovno pomoč in da je bila na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici v Los Angelesu. Glasbenica ima težave z depresijo že več let.

Michelle je že večkrat javno spregovorila o težavah z depresijo, saj želi dvigniti zavedanje ljudi o duševnem zdravju in duševnih boleznih. Pevka pa je na instagramu včeraj objavila sporočilo, v katerem je zapisala, da se že leta posveča ozaveščenosti na področju duševnega zdravje in opolnomočenja ljudi, da prepoznajo kdaj je čas, da poiščejo pomoč, oporo in usmeritev tistih, ki jih imajo radi in jih skrbi za njihovo dobrobit. 

"Pred kratkim sem upoštevala ta nasvet, ki sem ga dajala tisočim po svetu, in poiskala pomoč pri odlični ekipi zdravstvenih delavcev." Williamsova ni zapisala, zakaj je potrebovala pomoč, glede na stiske iz preteklosti pa je mogoče sklepati, da gre prav za depresijo. Williamsova je v včeraj objavljeni izjavi še sporočila, da je srečna in zdrava ter da se bo še naprej zavzemala za pomoči potrebne ljudi. 

Kot je poročal ameriški CNN, je Williamsova lani v pogovorni oddaji The Talk povedala, da je uvidela, da ima težave z depresijo šele v tretjem desetletju življenja. Znake depresije pa je izkušala že od najstniških let. Razkrila je še, da je enkrat skušala storiti samomor. 

Kako pomembno je pravočasno prepoznati znake duševnih stisk in poiskati pomoč se je pokazalo tudi ob prezgodnji smrti dveh slavnih oseb: zvezdniškega chefa in popotnika Anthonyja Bourdaina ter modne oblikovalke Kate Spade.