Smrt

Kate Moss žaluje

J.P.
17. 7. 2018, 19.56
Posodobljeno: 17. 7. 2018, 20.03
Deli članek:

Bila ji je kot sestra, je nekoč dejala pokojnica.

Profimedia
Annabelle Neilson in Kate Moss

Njena življenjska pot se je iztekla v četrtek, ko je bila najdena mrtva v njenem londonskem domovanju. Zaenkrat kaže, da je bila za Annabelle  Neilson usodna kap. Imela je 49 let.

Pred 33 leti je bila žrtev napada, ko je kot 16-letno dekle potovala po Avstraliji. Napadalec, pozneje obsojen umora treh žensk, jo je privezal za drevo in jo dve uri pretepal. Potrebovala je rekonstrukcijsko operacijo. Depresivna je uteho poiskala v heroinu.

Bila je najboljša prijateljica in muza modnega oblikovalca Alexandra McQueena, ki si je leta 2010 vzel življenje (menda je bila zadnja, ki ga je videla živega). Za MailOnline je pred časom priznala, da se je bala, da je zakleta; ko se njena otroška knjiga ni prodajala, je zapadla v depresijo. Znano je tudi, da se je že kot najstnica borila z odvisnostjo od heroina. Tu pa je še padec s konja, ki se ji je zgodil leta 2013. Od takrat naj bi se precej zanašala na protibolečinske tablete.

Danes se ji je poklonila tudi modna ikona Kate Moss. 44-letnica je na instagramu delila njuno fotografijo, poleg pa zapisala, da naj njena "čudovita duša počiva v miru".