Kraljeva družina

FOTO: Objavili uradne fotografije krsta malega princa

S.R./STA
16. 7. 2018, 11.23
Posodobljeno: 16. 7. 2018, 11.28
Deli članek:

Kensingtonska palača je objavila uradne fotografije krsta britanskega princa Louisa.

Twitter/Kensington Palace
Kraljeva družina na krstu.

Na eni od štirih fotografij ga mama, vojvodinja Kate, drži v naročju, na drugi pa je skupaj celotna družina - ob očetu princu Williamu so na njej tudi njegova brat, štiriletni princ George in sestra, triletna princesa Charlotte.

Na tretji fotografiji so ob njih še Williamov brat, princ Harry, s soprogo Meghan ter Williamov in Harryjev oče, prestolonaslednik Charles, in njegova soproga Camilla. Na četrti fotografiji so vsi omenjeni, ob njih pa še Katina starša Michael in Carole ter njen brat James in sestra Pippa s soprogom Jamesom Matthewsom. Fotografije je po krstu posnel fotograf znanih Matt Holyoak.

Twitter/Kensington Palace
Kraljeva družina na krstu.

Britanska kraljica Elizabeta II. s soprogom Philipom se zasebnega obreda, ki je bilo 9. julija v kraljevski kapelici palače St. James v Londonu, ni udeležila. Iz Buckinghamske palače so takrat sporočili, da sta se 92-letna kraljica in vojvoda cambriški že pred časom odločila, da kraljice ne bo na krstu princa Louisa in da njena odsotnost ni povezana z nobenimi morebitnimi zdravstvenimi razlogi.

Princ, ki mu je ime Louis Arthur Charles, se je rodil 23. aprila in je peti v vrsti za prestol.