Britanski dvor je sporočil, da je po do zdaj zbranih podatkih na dan kraljeve poroke zaslužil vrtoglavi znesek samo s kaznimi za nepravilno parkiranje, zaradi česar je ljudstvo ogorčeno.

Na dan poroke so bile kazni za nepravilno parkiranje astronomske, znano pa je tudi, da so parkirnino tisti dan povišali na 20 evrov na uro.

Po izračunu so namreč zaslužili štiri tisoč evrov na uro, medtem ko sta princ Harry in Meghan Markle v cerkvi St. George's Chapel na gradu Windsor dahnila usodni da. In tako so razbesneli ljudstvo, ki je ogorčeno nad visokimi parkirnimi kaznimi, ki so jih delili na dan poroke. »Besen sem kot ris. Tristo evrov sem moral plačati, ker mi je pajk odpeljal avto. Da plačujem toliko samo zato, ker se dvor 'preserava' s poročnim slavjem – lepo vas prosim,« je medijem povedal eden od številnih kaznovanih. Poleg parkirnih kazni pa so lepe vsote denarja zaslužili z najemom poslopij v bližini in najemom električnih avtomobilčkov za prevažanje po posestvu, kjer je bila kraljeva poroka. Britansko ljudstvo še posebej jezi, da je britanski dvor zaslužil na račun parkirnin in kazni za parkiranje, medtem ko je v mestu prav zaradi tega dogodka vladal prometni kaos. »Izkoristili so vse tiste, ki so imeli smolo s parkiranjem, in to ni prav,« je še povedal eden od kaznovanih voznikov.