Pravila igre

»Slovenke so v primerjavi s Hrvaticami mnogo bolj strastne«

Teja Pelko / Novice Svet24
10. 7. 2018, 20.59
Deli članek:

Čeprav peterica mladih in privlačnih fantov skupaj deluje šele tri leta, se lahko pohvali že s številnimi uspehi.

Fantje so bili zelo zadovoljni z darilom, ki so ga prejeli ob gostovanju na Radiu Aktual. Z navdušenjem so ga uporabili v Peroju.

Lani so prejeli prestižno hrvaško nagrado cesarica za najboljšo pop pesem, imajo že več kot sto milijonov ogledov na youtubu ter več kot 70 tisoč oboževalcev na družbenih omrežjih, kamorkoli pridejo, pa polnijo dvorane in klube.

Da so pravi mojstri svojega posla, smo se lahko prepričali tudi ob njihovem nedavnem gostovanju na najbolj poslušanem radiu pri nas, Radiu Aktual, kjer so predstavili svoj drugi album z naslovom Kako nam stvari stoje, za Novice Svet24 pa sta spregovorila pevec in bobnar skupine Ivan Penezić in Goran Belošević. Kaj sta nam razkrila, si preberite v nadaljevanju.

Simpatični in razigrani člani skupine so na Aktualu predstavili svoj novi album Kako nam stvari stoje.

Ste najbolj iskana mlada skupina na hrvaški pop sceni. Čemu pripisujete ta uspeh?

Ivan Penezić: Mislim, da je razlog ta, da so ljudje željni skupin. Veliko je solo izvajalcev, manjka pa bendov. Dejstvo je, da so ljudje Prljavo kazalište, Parni valjak in Plavi orkestar vzljubili prav zato, ker so bendi, skupine individualcev, ki so posebni vsak po sebi, a skupaj tvorijo skladno celoto. Mislim, da tega primanjkuje na naši sceni.

Goran Belošević: Sam bi to pripisal ogromni količini želje in energije, ki jo publika preprosto občuti v naših pesmih in nastopih pa tudi prek družbenih omrežij, ki so dandanes eden od glavnih oziroma kar najpomembnejši komunikacijski kanal med nami in oboževalci. Naša publika namreč spada v kategorijo mlajših, ki največ časa na dan preživijo na družbenih omrežjih.

Ivan Penezić: Ljudje cenijo iskrena čustva in naša so vsekakor takšna. Lahko so vam všeč ali ne, so pa vsaj iskrena, in zato jih cenijo.

Imate ogromno oboževalk. Ste imeli kdaj težave s kakšno preveč zagreto mladenko?

Ivan Penezić: Jaz nisem imel nobenih težav. Dobili smo ogromno daril, tudi anonimnih, v obliki čokolade v nabiralniku. Mene je to zelo prijetno presenetilo, saj je bilo za valentinovo. Čokolada je bila zavita, na ovitku pa je pisalo »Za Ivana«. To se mi je zdelo zelo lepo. Mi nimamo nenormalnih oboževalcev. Vse je lepo, sladko ... prekrasni so. Drznem si reči, da imamo najboljše oboževalce na svetu. Imamo ogromno fan strani, ogromno sporočil podpore. To se vidi tudi na koncertih. Vidi se, da so prišli zaradi tebe. Cenijo nas in mi njih. Res gre za lepo izmenjavo energij.

Kakšne pa se vam zdijo Slovenke?

Goran Belošević: Čudovite so. Igrali smo na Ptuju in v Brežicah in moram reči, da so Slovenke na tretjo potenco bolj energične in čustvene. Veliko strastnejše so. Meni je v veliko večji užitek igrati tu. Gre za čisto drugo dimenzijo, kot če nastopamo na Hrvaškem.

Ivan Penezić: Mi smo na splošno bolj hladen narod kot Slovenci.

Kako je z vašim stanom?

Ivan Penezić: Nihče nima dekleta. Marko ima ženo in otroka.

V živo so zaigrali tudi nekaj svojih uspešnic, kot so (najnovejša) Ime ljubavi, Okovano srce in Kamen na duši.

Kako se vas da osvojiti? Kakšna so vaša pravila igre glede tega?

Goran Belošević: Mene z dobro hrano. In s šarmom.

Ivan Penezić: Ljubezen gre tudi pri meni vsekakor skozi želodec. Pomembno mi je tudi, da lahko ob njej umrem od smeha, da je iskrena, da razume posel, ki ga opravljam, in me pri tem popolnoma podpira ter da ima lepe nohte.

Goran Belošević: Čeprav pravijo, da se nasprotja privlačijo, menim, da je do neke mere zelo pomembna podobnost, da si z dekletom deliva neke afinitete. S to osebo namreč preživiš veliko časa, in če želiš iti na primer v naravo, bi bilo zaželeno, da ima naravo rada tudi ona. Torej si želim, da bi bila pri teh stvareh podobna meni, sicer pa so zame zelo pomembni tudi šarm, oči in lasje. Nohti pa ne: nisem je še gledal v nohte ali v to, kar ima pod njimi. (smeh)

Kondicija je za glasbenike zelo pomembna. Goran jo vzdržuje z vsakodnevnim treningom v telovadnici, Ivan pa s kolesarjenjem, tekom ali vadbo v telovadnici.

Ivan Penezić: Tega, kar ima pod nohti, tudi jaz ne gledam – na srečo je nad tem lak. (smeh)

Kaj najraje počneta v prostem času?

Goran Belošević: Sam nimam veliko prostega časa, kadar se ga kaj najde, pa počivam, si ogledam kakšen dober film, grem v naravo ali pa na ribolov.

Ivan Penezić: Jaz bolj adrenalinsko preživljam prosti čas. Obožujem karting, »track day« na Grobniku in podobne stvari.