Celotna družina

FOTO: Malega princa krstili brez kraljičine navzočnosti

S.R./STA
9. 7. 2018, 18.48
Posodobljeno: 9. 7. 2018, 18.55
Deli članek:

V kraljevski kapelici palače St. James v Londonu so danes krstili princa Louisa, zadnjega otroka britanskega princa Williama in njegove soproge Kate.

Profimedia
Krst britanskega princa Louisa.

Prababica, britanska kraljica Elizabeta II. s soprogom Philipom se zasebnega obreda ni udeležila.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da so se 92-letna kraljica ter cambriški vojvoda že pred časom odločila, da kraljice ne bo na krstu princa Louisa, njena odsotnost pa ni povezano z nobenimi morebitnimi zdravstvenimi razlogi. Kraljica in njen 97-letni soprog sta bila na krstu prinčevega starejšega brata in sestre, princa Georga in princese Charlotte.

Krst princa Louisa je bil danes priložnost, da sta se William in Kate prvič v javnosti pojavila z vsemi tremi otroki skupaj.

Profimedia
Prvič so se javnosti pokazali vsi skupaj.

11 tednov starega princa je krstil canterburyjski nadškof Justin Welby. Princ Louis ima šest botrov, to so Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, lady Laura Meade, Robert Carter in Lucy Middleton. Vsi so družinski prijatelji.

Krsta so se udeležili tudi Louisov dedek, prestolonaslednik Charles in njegova soproga Camilla, Williamov brat, prince Harry s soprogo Meghan, Katina starša Michael in Carole ter njen brat James in sestra Pippa s soprogom Jamesom Matthewsom.

Princ Louis se je rodil 23. aprila. Je sedmi pravnuk kraljice Elizabete. V vrsti za prestol je na petem mestu.

Profimedia
Krst britanskega princa Louisa.