Legendarno balkansko superzvezdo Lepo Breno je minuli vikend doletela velika čast, ko so jo okronali za živo legendo celotne regije.

V Sarajevu so ji podelili priznanje za življenjsko delo na področju glasbe in tudi šovbiznisa, saj je med drugim postala najuspešnejša blagovna znamka na območju nekdanje Jugoslavije. Lepa Brena, ki je bila ob prejemu nagrade vidno ganjena, je na podelitvi seveda zasijala, kot zna le ona, ob tej priložnosti pa je nosila malce nenavadno kreacijo, s katero je potrdila status glasbene dive in modne ikone celotnega Balkana. »Presrečna sem, da sem danes tukaj in da lahko s ponosom sprejmem to priznanje, ki so mi ga namenili. Vsa leta se trudim delati po najboljših močeh in to se je obrestovalo. Obljubim, da bom še naprej delala v tej smeri,« je priljubljena pevka povedala na podelitvi nagrade.

lepa brena 2
Osebni arhiv
Seveda je obisk Sarajeva izkoristila tudi za druženje s prijatelji in družino.

Sicer pa se Lepa Brena pospešeno pripravlja na veliki oktobrski koncert v Beogradu, kjer bo prav na svoj rojstni dan, ko bo dopolnila 58 let, proslavila uspešnih 35 let glasbene kariere in 30 let od prvega filmske uspešnice Hajde da se volimo. Ja, letošnje leto bo za Lepo Breno zares nekaj posebnega, saj bo v znamenju številnih obletnic.