Poroka ni pozabljena

Dianin prijatelj Nicky grdo napadel Meghan

Sonči Nered Čebašek/Novice Svet24
5. 7. 2018, 17.00
Deli članek:

Cenjeni britanski intelektualec in vsestransko izobraženi umetnik Nicky Haslam (78) si je svojo priljubljenost zapravil z enim samim dejanjem. Užaljen je spisal zelo nesramno javno pismo.

Profimedia
Nicky na sprejemu za najboljše britanske oblikovalce, med katerimi slovi kot največkrat nagrajen.

Ugledni gospod je očitno pričakoval povabilo na kraljevsko poroko desetletja, ki je bila 19. maja. Razočaranje, da ga ni bilo med gosti, je skrival v sebi, zdaj pa je z vso močjo bruhnilo na plan. Ker ga je izrazil na račun med Britanci oboževane Meghan Markle in njene družine, je na Otoku požel obilo zgražanja.

»Kaj je bilo uglednemu gospodu treba blatiti vojvodinjo Sussekško?« se sprašujejo Britanci.

VSE NAROBE

Notranji oblikovalec, pisatelj, igralec in pevec, ki se je šolal tako kot britanski princi – na elitni univerzi Eaton, je pred tremi desetletji delal za princa Charlesa. V tistem času je stkal iskrene prijateljske vezi s princeso Diano, pa tudi daljne sorodstvene vezi mu sežejo vse do kraljice Viktorije. V mnogih družbah je bil častni gost, tudi njegovi partnerji so bili vedno ugledne osebnosti. Skratka, možakar na mestu, ki je v svojem izlivu gneva pokazal tisto drugo plat in uporabil tako gobe besede, kot jih od njega še ni bilo slišati.

Svoj napad na Meghan je začel z njeno poročno obleko, ki je bila po njegovih besedah vse drugo kot primerna za kraljevsko nevesto. »Namesto da bi si omislila lahko in čipkasto sofisticirano garderobo, je več kot dvesto tisoč evrov odštela za modni kos, ki si tega imena na zasluži, saj je videti trd in neupogljiv kot kos betona. A od kje naj bi imela Američanka okus?« je postavil še retorično vprašanje.

Profimedia
Modna ikona Meghan Markle po Nickyjevem mnenju nima okusa.

Med takim in drugačnim pljuvanjem po Meghan pa se je Nicky obregnil tudi ob njenega očeta. Srčni infarkt, ki je Thomasa Markla prikoval na bolnišnično posteljo in mu s tem preprečil, da bi svojo hčer popeljal do oltarja, je označil za božji blagoslov. »Kaj ima filmski lučkar za delati med britanskimi aristokrati? Lepo vas prosim, obdržimo svoj nivo …« je še zapisal očitno na moč razjarjeni Nicky.

Profimedia
Do zdaj je Nicky Haslam vzbujal pozornost s prefinjenim stilom, ne z blatenjem drugih.