ADRENALINSKO

Maruši norih pustolovščin zlepa ne zmanjka

Andreja Comino
6. 7. 2018, 07.10
Posodobljeno: 6. 7. 2018, 07.11
Deli članek:

Smučarki Maruši Ferk, legendi glede poškodb in rehabilitacij, nikoli ni dolgčas. Ves čas je obkrožena z zanimivimi ljudmi, s katerimi počne divje stvari, ob katerih običajnim smrtnikom vzame sapo. Potuje, spušča se s kolesom, vozi na supu, okuša sneg …

Osebni arhiv
Maruše tudi poškodbe ne morejo ustaviti. Čeprav smo sredi poletja, se veseli zime in smučanja.

Hitra Gorenjka je v svoji karieri dosegla številne uspehe, pa tudi staknila vse mogoče poškodbe. »Konec marca sem si natrgala stranske vezi v kolenu, kar je bilo zelo boleče, in sem morala za šest tednov na rehabilitacijo. Med drugim sem tudi doma delala vaje, krepila mišice in razgibavala koleno,« pravi športnica, ki pa se je kljub bolečinam s fantom konec aprila in v začetku maja odpravila na počitnice. »Obiskala sva Kostariko in bilo je super, zato mislim, da se bova tja še vrnila, saj nisva videla vsega. Zelo sva bila navdušena nad tamkajšnjo naravo in vsemi živalmi. Doživela sva vse – od džungle do prekrasnih plaž ob oceanu,« razkrije Maruša, ki je pred leti domačo Gorenjsko zamenjala za Francijo, natančneje za mondeno Nico, kjer živi njen zaročenec, nekdanji francoski smučar Christophe Saioni, ki je trener francoske ekipe za evropski pokal, obenem pa človek, ki ne zdrži dolgo pri miru.

osebni arhiv
Z zaročencem Christophom Saionijem, nekdanjim francoskim smučarjem in trenerjem, se lotevata divjih pustolovščin.

Ne glede na to, kako hudo polomljena je bila, z vijaki in brazgotinami od operacij, ni dolgo zdržala pri miru.

DIVJA, DA JEMLJE DIH

Christophe in Maruša sta popoln par. Ne glede na to, kako hudo polomljena je bila, z vijaki in brazgotinami od operacij, ni dolgo zdržala pri miru. Kadar ne trenira, s Christophom neznansko uživata na supu, najpogosteje v bližini mesta Villefranche-sur-Mer. Hribi nad Nico pa ju kar vabijo na gorsko kolesarjenje, pa tudi na dih jemajoč spust (downhill), nad katerim je Christophe navdušil Marušo. Pogumna, kot je, mu zlahka sledi, včasih pa ga tudi prehiti. Športnica tako spada med tiste srečnice, ki imajo kar dva doma. Veliko časa je na Gorenjskem, še več pa na Azurni obali.

osebni arhiv
Pred kratkim sta obiskala najbolj znano mini pariško znamenitost.

osebni arhiv
Po koncu sezone si je privoščila potovanje v Kostariko, kjer je uživala v supanju.