Navdušil Britanca

Nanj prisega tudi sloviti glasbenik

Teja Pelko/Novice Svet24
5. 7. 2018, 20.45
Deli članek:

Gašper Oblak, ki trenutno v Briljantini blesti v vlogi Dreka (Doodyja), ima za sabo že dolgoletno pevsko kariero.

osebni arhiv
Pri muzikalih mu je najtežji element igra, saj ima z njo najmanj izkušenj in se mu zdi najbolj kompleksen element.

S svojim glasom je 26-letnik navdušil tudi britanskega glasbenika Miko, avtorja uspešnic Relax, Take It Easy in Grace Kelly. Celo tako zelo, da ga je vzel za spremljevalnega pevca na svoji evropski turneji.

osebni arhiv
Gašper je pred leti kot spremljevalni pevec na evropski turneji spremljal glasbenika Miko.

Gašper poleti uživa v soncu in na morju, zelo rad pa tudi plava.

To sodelovanje mu bo ostalo v nepozabnem spominu. »Bilo je nadrealistično, sanjsko, polno emocij. Izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil in bi jo z veseljem ponovil,« nam je povedal Gašper, ki je pred petimi leti sodeloval tudi v oddaji Slovenija ima talent, ravno toliko časa pa brez njega ni muzikala v Sloveniji.

S prvim muzikalom Čudežno drevo se je sicer spoznal že več kot 10 let nazaj, še v času, ko je pel v Mladinskem pevskem zboru RTV Slovenija. V njem je igral učenjaka. V sezoni 2012/2013 je v vlogi policista Turna nastopal v muzikalu Uscana vas (ang. Urinetown). Od leta 2015 kot pevec in plesalec nastopa v Mamma Mii!, od leta 2016 v vlogi norega služabnika v muzikalu Veronika Deseniška, od lani v manjši stranski vlogi kmeta in »mafijozota« ter kot pevec in plesalec v muzikalu Alpska saga, od letos pa še v Briljantini. Do vloge Dreka (Doodyja) je prišel z avdicijo, želel pa si je ravno te vloge.

PROSTI ČAS

Oblak si baterije najbolj napolni v naravi na vikendu, z dobro glasbo, s poležavanjem na plaži in druženjem s prijatelji.

»Avdicija je bila splošna, pripraviti smo morali pesem Sandy ter se naučiti krajši dialog med Sandy in Dannyjem. Ravno dan pred avdicijo sem si za osvežitev spomina ogledal Grease Live! Takoj me je prešinilo – želim si vloge Doodyja. V prvem tednu delovnega procesa smo izvedeli za vloge. Izjemno vesel sem bil, ko se je na tabli ob vlogi Doodyja izpisalo moje ime. Med procesom ustvarjanja predstave pa je režiser v meni prepoznal talent, tako da sem zdaj poleg vloge Doodyja tudi alternacija za Eugena,« nam je razkril Oblak.

Da na odru deluje vse lahkotno in brez napak, je bilo potrebnih veliko vaj in treningov. »Vaje so potekale slabih pet mesecev. Na začetku nekajkrat tedensko, nato pa vsak dan po več ur, čez vikende pa smo imeli celodnevne vaje. Sprva smo imeli ločene pevske in igralske vaje ter plesne treninge. V zadnjem mesecu in pol pa smo vse tri veščine združili. Vaje terjajo veliko časovnega, telesnega in psihičnega napora, a če to delaš z veseljem, ni tako težko,« pravi Gašper, ki si želi tudi v prihodnje nastopati v muzikalih, saj ga to neizmerno veseli, osrečuje in osebnostno izpolnjuje. Na vseh treh področjih, ki jih zajema muzikal, se tudi redno izpopolnjuje in izobražuje tako doma kot v tujini. Ukvarja se tudi s sinhronizacijo risank, spogleduje pa se tudi s pevsko kariero.