NOVOST

So člani skupine res nesrečno zaljubljeni?

R.V.
3. 7. 2018, 21.30
Deli članek:

Skupina Potepini so štirje preprosti fantje iz okolice Velenja, dobri prijatelji, ki jih v celoto povezuje kaj drugega kot ljubezen do glasbe.

Veseljak
V spot so povabili tudi lepo Heleno.

Potepini pravijo, da skupaj verjetno ne bi zdržali tako dolgo, če ne bi bilo te predanosti lepi domači muziki ter ustvarjanju lastnih avtorskih viž.
»Tega nam naši karakterji najbrž ne bi dopuščali. (smeh) No, moramo priznati, da to, kar delamo, ni več tako zelo domača glasba, kot smo je bili vajeni še pred nekaj leti, ko smo sedeli ob nedeljah pri kosilu z govejo juhico in poslušali čestitke in pozdrave,« pravijo Matjaž, Teo, Dejan in Mitja.

revija Zvezde
Fantje pravijo, da je bilo snemanje videospota fantastično, kljub manjšim ploham.

Novi glasbeni videospot Potepinov se že vrti na TV Veseljak.

MALCE DRUGAČNA POLKA

Na velenjski plaži in velenjskem gradu je nastal njihov novi videospot za nekoliko drugačno polko z naslovom Kako naj ti povem, ki sta jo spisala Matjaž Gašparič in Sandi Dobnik. »Vse naše skladbice nekako temeljijo na vsaj delno resničnih dogodkih. Menim, da mora imeti pesem vedno nekakšno globlje sporočilo, iz lastnih izkušenj pa vemo, da se viže s tovrstnim sporočilom vedno dobro primejo,« se smeje pevec Matjaž, ki je obenem tudi avtor. Fantje ob tem dodajo, da je bilo snemanje fantastično, tudi vreme je kljub napovedanim manjšim ploham zdržalo ravno do konca snemalnega dne. »Tik po začetnem kadru na pomolu jezera, kjer smo posneli uvod skladbe, se je sicer razbesnela nevihta, a nam je vendarle omogočila še brez dežja posneti čudovito ozadje. Ko smo posneli uvod, se je utrgal oblak in začelo je liti kot iz škafa, vendar smo takrat ravno končali. Skratka, vse je potekalo gladko, lahko bi rekli: energija je bila taprava,« izvemo. V spotu seveda niso sami, saj tudi zgodba zahteva igralsko vsebino. K sodelovanju so povabili prijatelje Jožeta Mačka (v glavni vlogi), Simona Avberška, Roka Lešnika, Tomaža Ločnikarja, v glavni ženski vlogi pa se predstavlja Helena.

Veseljak
V spotu seveda niso sami, saj tudi zgodba zahteva igralsko vsebino.