V finalu

Jaka je zmagovalec kuharskega šova

Nejc Simšič/Novice Svet24
28. 6. 2018, 20.15
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 22.01
Deli članek:

Potem ko je sinoči nizozemski tekmovalki, 55-letni Simone Michielen, za las ušel finale, sta se rezultata razveselila Sinke in Jaka. Finalista, ki sta nocoj izvedela, kdo bo veliki zmagovalec sezone, sta nam še pred zaključkom zaupala, za kaj bi porabila denarno nagrado.

POP TV
V finalu sta se pomerila Jaka in Sinke.

Priljubljeno kuharsko tekmovanje MasterChef Slovenija je nocoj dobilo svoj epilog, ko sta se v velikem finalu pomerila Jaka Mankoč in Siniša Vasiljev - Sinke. Glavno nagrado v višini 50.000 evrov in pokal je domov odnesel Jaka iz Kopra. 

Mlademu Jaku Mankoču je prvemu uspelo dobiti vstopnico za finale, ko je skupaj z lansko zmagovalko Saro Rutar pripravil odlično sladico. »Ves moj trud, ki sem ga vložil v kuhanje, v treniranje samega sebe, učenje, je zdaj na neki način poplačan,« je pred finalom priznal Jaka. Za mesto drugega finalista pa sta se borila Siniša in Simone, a je bil Sinke boljši.

POP TV
55-letna Nizozemka Simone Michielen je pristala na tretjem mestu.

DENAR BOSTA PORABILA ZA …

Oba finalista sta uvrstitve zelo vesela, pred finalno oddajo pa sta nam zaupala tudi, kako bi ob zmagi porabila denarno nagrado 50 tisoč evrov. »Poiskal bi kuharskega mentorja ali odšel v tujino, da pridobim čim več izkušenj in pozneje odprem uspešno restavracijo, ki bo pripomogla k dvigu slovenske kulinarike,« je povedal Jaka, medtem ko ima Siniša še konkretnejši cilj: »Plačal bi dohodnino in razširil svoje področje dela.«

Pop TV
Jaka je prvi dobil vstopnico za finale: »Ves moj trud je poplačan!«

SKRIVNOSTNI SODNIKI

Slovenija je nocoj torej dobila že četrtega zmagovalca kuharskega šova, ki so ga določili trije strogi sodniki – Bine Volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. »Prvi masterchef Slovenije je postal Sašo Miljuševič, leta 2016 je slavil Darko Klemen, lani pa Sara Rutar, ki je tudi prva ženska zmagovalka. Letos bo spet zmagal moški, v finalu pa obljubljamo napet boj za kuharskimi lonci, saj do zadnjega ne bo znano, kdo od dveh finalistov nas je bolj prepričal. Pustite se presenetiti,« so pred finalom skrivnostno komentirali trije sodniški kuharski mojstri.