Pastorek Lepe Brene

Poroka je stala skoraj pol milijona evrov

T.P./Novice Svet24
23. 6. 2018, 20.10
Deli članek:

Beograd je bil v četrtek priča velikemu slavju. Večno zvestobo sta si namreč obljubila prvi sin nekdanjega teniškega asa Slobodana Živojinovića Filip in pevka Aleksandra Prijović.

Osebni arhiv
Filip Živojinović in Aleksandra Prijović sta imela sanjsko poroko.

Mladoporočenca sta se poročila v cerkvi svetega Vasilija Ostroškega na Bežanijski kosi, glamurozno slavje pa se je odvijalo v Belexpocentru. 

Na svatbo desetletja, kot so poroko poimenovali srbski mediji, sta Filip in Aleksandra povabila 900 gostov, med katerimi je bilo tudi ogromno znanih oseb.

Za meni je poskrbel kar ženinov oče, ki je velik gurman in odličen organizator. Hrana je prišla z vseh koncev nekdanje skupne države. »Boba je vse sam izbral. Nič se ni smelo naročiti brez njega. Vse je tudi pokusil,« je medijem razkril glavni kuhar.

Za hladno predjed so imeli gostje na izbiro gosja jetra z marmelado iz češnjevca, biftek, izbor suhomesnatih izdelkov, namočenih v vino, ajvar, ocvirke, raznolike sire z orehi, pistacije, brusnice, prekajenega lososa, solato z zeleno in mlado čebulo, pokapano z limoninim sokom, solato iz barvitih paradižnikov in bakalar, za toplo predjed so jim ponudili vojvodinske štruklje, spomladanske ruladice s sladko-pekočo omako, tuno in lososa z jesenskimi gobani in omako iz ostrig ter gambere v omaki iz posušene tune. Za glavno jed so imeli na voljo različne specialitete z žara, vročo jagnjetino, hladno svinjino, pečenega vola z zelenjavo, jastoga in lososa na žaru, tunin sašimi, ramstek, purana, krompir, različne testenine in več vrst solat (paradižnikovo, moravsko in šopsko), posladkali pa so se lahko z različnimi piškoti, bajadero, pralineji, kremnimi rezinami, jagodami, jagodičevjem s prelivom iz rožmarina in pomarančnega soka ter seveda s poročno torto, ki je imela kar deset nadstropij. Po eni uri zjutraj pa so si lahko postregli z burekom in krofi z marmelado ali kajmakom. Bogat je bil tudi nabor pijač. Na voljo so bili domače žganice, šampanjec, viski, bela, rdeča vina in vina rose, sokovi (gazirani in negazirani) pa tudi kava.

Poroka desetletja naj bi stala 400.000 evrov. 150.000 jih je šlo za prenočišče gostov, ki so prišli iz tujine, za dekoracijo (cvetje je bilo iz Nizozemske) 70.000 evrov, za družinsko garderobo pa so skupno zapravili 60.000 evrov (Aleksandra je imela poleg poročne obleke še dve manj glamurozni obleki, Lepa Brena pa se je preoblekla »samo« enkrat).