POSKOČNO

Židane volje tudi z zlomljenim stopalom

C. R. / Novice Svet24
22. 6. 2018, 18.35
Posodobljeno: 22. 6. 2018, 18.45
Deli članek:

Oder vurberškega gradu bo nocoj zasijal v barvah narodnozabavne glasbe; številni ansambli se bodo pomerili v bitki za najboljšega, festival pa poteka pod medijskim okriljem radia in televizije Veseljak.

Arhiv Novice Svet24
Klemen Bunderla bo festival že drugo leto vodil s poškodovano nogo.

Strokovna komisija je na predizboru v Podnanosu izbrala 13 ansamblov, ki se bodo potegovali za vurberške zmaje in ostale nagrade.

Arhiv Novice Svet24
Bo samokolnica spet v igri kot prevozno sredstvo?

Na letošnjem festivalu Vurberk ansambli prvič ne bodo zaigrali dveh novih lastnih skladb, temveč le eno. Druga pa bo tokrat iz zakladnice viž Lojzeta Slaka. 

Dogodek bosta tako kot lani povezovala Maja Oderlap in Klemen Bunderla. Slednji je lani prireditev vodil z mavcem na nogi, a letos menda ne bo nič drugače. Ne, to seveda ni šala. Zgodovina se ponavlja in Klemnu se je ponovila tudi lanska poškodba. »Upala sem, da bodo letos vloge na vurberškem odru takšne, kot morajo biti. Torej, da bo Klemen dvoril meni in mi zapel podoknico. A mislim, da iz te moke ne bo kruha. Najverjetneje bodo vloge moškega in ženske spet 'po moderno' obrnjene. Torej bom bom znova jaz morala plezati na lestev. Nisem pa se še odločila, ali bo samokolnica spet v igri kot prevozno sredstvo,« se smeje Maja, ki se enega najprestižnejših festivalov narodnozabavne glasbe že zelo veseli. S Klemnom obljubljata, da bosta poskrbela, da bodo obiskovalci Vurberk zapustili židane volje. Za polke in valčke pa bodo poskrbeli ansambli Stop, Primož in Dobrovoljci, Vžig, Boršt, Opoj, Klateži, Zadetek, Frajerke, Pvaninski abuhi, Veseli Savinjčani, Jelen, Ansambel Blaža Hutevca in Hozentregarji ter kot gostje festivala ansambel Spev.