4,082 kilograma

Nova kraljeva dojenčica je dvorna velikanka

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
22. 6. 2018, 07.15
Deli članek:

Velikansko veselje v britanski kraljevi družini – leto je polno dojenčkov in porok!

Profimedia
Sreča družine Tindall je z rojstvom deklice toliko večja, saj je lani Zara svojo drugo nosečnost končala s spontanim splavom.

V torek zvečer so iz Buckinghamske palače sporočili veselo novico. Kraljica Elizabeta je dan prej dobila še eno pravnukinjo.

Svoje druge hčere sta se razveselila kraljičina vnukinja Zara in njen mož Mike Tindall. Deklica je ob rojstvu tehtala skoraj 4,1 kilograma, imena pa družina še ni potrdila. So pa v sporočilu za javnost zapisali, da je porod potekal brez posebnosti in da je bil Mike Tindall ves čas navzoč.

Devetnajsta v vrsti

George, Louis in Charlotte so bili ob rojstvu vsi težki 3,7 kilograma, medtem ko je njun oče princ William ob rojstvu tehtal 3,1 kilograma. Njegov brat princ Harry pa je imel komaj 2,7 kilograma. 

Zara se je visoko noseča udeležila tudi poroke bratranca princa Harryja in delovala na moč zadovoljna. Novico o rojstvu pa sta z možem z javnostjo delila šele po tem, ko sta z njo seznanila vse bližnje sorodnike.

Deklica, ki je devetnajsta v vrsti za dedovanje kraljevega naslova, pa je že zdaj nekaj posebnega. Postala je namreč najtežji dojenček, ki se je kadarkoli rodil na britanskem dvoru. S pol kilograma manj ji sledi Savannah Phillips, hčerka njenega strica Petra, naslednji pa so vsi trije otroci princa Williama.

Pestro

Zadnjih nekaj mesecev je za britansko kraljevo družino bolj živahnih kot katerikoli prej. Aprila sta jo s tretjim otrokom, kraljičinim šestim pravnukom, razveselila vojvoda in vojvodinja Cambriška, nato pa so maja praznovali še poroko desetletja – princa Harryja in Meghan Markle. Že oktobra pa bo na svet prijokal dojenček kraljevske svakinje Pippe Middleton.

Profimedia
Mia Grace Tindall velja za najbolj radoživo dekletce na dvoru.