Lepotno tekmovanje

FOTO: Najlepši Slovenec je Matjaž Mavri Boncelj

Teja Pelko / Novice Svet24
21. 6. 2018, 20.32
Deli članek:

Najlepše "rož'ce" rastejo na Gorenjskem. V finalu za mistra Slovenije je bila namreč kar polovica fantov s tega konca, zmaga pa je na koncu pripadla Tržičanu.

M24/Marko Vavpotič
Matjaž Mavri Boncelj je postal deseti mister Slovenije.

Matjaž je star 22 let. V petek je naredil zadnji izpit na ekonomski fakulteti, od junija pa je zaposlen v računovodstvu ene od avtomobilskih znamk. V prostem času se rad druži s prijatelji, kondicijo pa ohranja z ju-jitsujem in odbojko. Je v zvezi. 

Osmerico postavnih mladcev, Andraža Uhana, Marta Ogrinca, Žana Pleška, Marka Nemca, Nikija Pagona, Petra Škulja, Matjaža Mavrija Bonclja in Luca Kandutija, smo najprej videli v predstavitvenem izhodu, nato pa še v treh ocenjevalnih: v oblačilih za prosti čas, kopalkah in v elegantnih oblekah.

Uspelo mu je v drugo 

Sledil je izbor peterice superfinalistov, v katerega so se uvrstili Žan, Marko, Peter, Matjaž in Luc, na koncu pa je zmaga pripadla Matjažu, za katerega je bil to že drugi naskok na lepotni prestol. Na izboru za mistra Slovenije je namreč sodeloval že leta 2015. Takrat se je prebil vse do superfinala, zmaga pa je na koncu pripadla njegovemu soimenjaku – Matjažu Lesjaku. Zdaj mu je – tudi na veliko veselje njegove družine, ki ga je med izborom bučno podpirala – končno uspelo. 

M24/Marko Vavpotič
Najbolj atraktiven izhod večera

Usmerjen v tujini

»Zelo sem vesel. Izpolnil sem cilj, za katerega sem se prijavil na to tekmovanje. To je, da se preizkusim še v tujini in da vidim, ali je kaj potenciala v modi v meni ali ne. Leta 2015 so bili moji cilji drugačni. Takrat sem v bistvu hotel delati na sebi, hotel sem pridobiti samozavest in se soočiti s stereotipi, ki se držijo modelinga. Letos pa je moj cilj tujina,« nam je povedal Matjaž. Eden od preizkusov ga čaka januarja naslednje leto na izboru za mistra International, ki se bo odvijal na Tajskem. 

Izkušnje z lepotnim tekmovanjem so mu sicer prišle zelo prav. »To, da sem že bil na izboru za mistra Slovenije, je bila prednost, a to še ne pomeni, da mi je bilo vse ponujeno, saj sem se ravno zato, ker sem se že enkrat prijavil, počutil še toliko bolj odgovornega, da ne razočaram sebe in drugih. Sem pa tudi sotekmovalcem povedal, da sem jim na voljo, da če karkoli potrebujejo, naj povedo, in sem jim tudi potem svetoval določene zadeve, kje morajo paziti, kako se postaviti in podobno. Upam, da sem opravil svojo dolžnost,« nam je dejal Tržičan. 

Lepotni izbor sta vodila Pia Pustovrh in Matjaž Kumelj, popestrili pa so ga tudi številni glasbeni in plesni vložki.