Ani Frece

Ima tri mačke, imela pa je tudi bambija

Teja Pelko/Novice Svet24
25. 6. 2018, 15.00
Posodobljeno: 25. 6. 2018, 20.28
Deli članek:

Ani je velika ljubiteljica živali. Trenutno skrbi za tri mačke, ki so potomci mucke, ki se je kar naenkrat pojavila pri njih doma, kmalu nato pa so na svet prišli njeni mladički.

Osebni arhiv Ani Frece
Ani s Tomom, ki je ime dobil po istoimenskem risanem junaku.

Pred tem dolgo časa niso imeli nobene muce, saj je psička pregnala čisto vse. Ti mucki pa so rasli skupaj s psičko in so se dobro navadili drug na drugega.

Njen najljubši je Tom, ki pa je po njenih besedah zelo samostojen in svojeglav. »Če mu kaj ni všeč, na primer tudi če ga božaš, kadar mu to ne prija, to jasno pokaže in te je zmožen za svoj mir tudi pokrempati. Sicer bi lahko rekla, da so vsi tipični mački. Ubogajo samo sebe,« nam je povedala Ani. Z mačkami glasbenica nima veliko dela, saj živijo zunaj. »Pridejo in grejo, kadar hočejo, tako da jih je treba le nahraniti in pocrkljati,« pravi Frecetova. Od že pokojnih mačk pa ji je v spominu najbolj ostal maček, ki so mu – ker so ga našli na maratonu – dali ime Maraton’c. »Bil je neustrašen. Domov je vedno prinesel kakšno žival in se pred nami bahal z njo. Od mišk pa vse do res velike kače. Rad se je pretepal in bil je res nekaj posebnega,« se spominja.

Osebni arhiv Ani frece
Z mačkami glasbenica nima veliko dela, saj živijo zunaj.

V zelo lepem spominu ji je ostala tudi srnica. »Lovci so našli bambija, ki je ostal brez mamice, jaz pa sem skrbela zanj, dokler ni postal samostojen. Bambija sem hranila po steklenički, s kozjim mlekom, in mu pomagala odrasti. A tudi potem, ko je bil prost v naravi, se je še vedno vsak dan vračal k nam domov. Doma ga je vedno čakal kak priboljšek. K nam domov je potem že mlada srnica pripeljala pokazat svojega ženina ... To je bila moja najlepša izkušnja z živaljo,« pripoveduje Frecetova. Čeprav je velika ljubiteljica živali, pa si glasbenica ne bi želela imeti še kakšne druge živali razen mačk, saj nima niti časa, da bi skrbela za te, in poleg tega najraje gleda živali, ki se prosto sprehajajo v naravi.