Ljubljenka

Najbolj priljubljena postala še najlepša

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
18. 6. 2018, 21.10
Deli članek:

Princesa Madeleine se je pred dnevi vrnila v domovino. Bila je težko pričakovana, saj je na Švedskem ni bilo že več kot pol leta. Ljudje so ji vzklikali, da je najlepša princesa na svetu.

Profimedia
Družinica je videti popolna, a se s princesinim soprogom Švedi nikakor ne sprijaznijo.

Najmlajša od otrok švedskega kraljevega para, Carla Gustafa in Silvie, princesa Madeleine, se je svojemu narodu priljubila že davno zaradi svojega nesrečnega ljubezenskega življenja.

Vedno vedremu dekletcu in kasneje mladi ženski je nasmeh z ustnic namreč za več let izbrisal njen srčni izbranec Jonas Bergström. Po slovesno najavljeni zaroki, in ko je bil določen že tudi datum poroke, je zaradi njegove neresnosti med njima namreč tako počilo, da so poroko dopovedali, princesa pa se je užaloščena preselila v Ameriko.

Profimedia
Tudi na podelitvi kraljevih glasbenih nagrad je Madeleine blestela.

SPORNI MOŽ

V New Yorku je delala v dobrodelni organizaciji, ki jo je ustanovila njena mati, in tam spoznala finančnika Christopherja O'Neilla, ki pa Švedom nikoli ni bil po volji – najprej so predvidevali, da bo njihova princeska ostala pri njem v Ameriki, namesto da bi se vrnila v domovino. No, slutnje se niso uresničile v popolnosti – ostala je z njim, a je svoje posle po poroki preselil v London, da sta bližje njeni družini.

Čeprav nikoli ni prišlo v javnost, da bi v njuni zvezi kaj škripalo, pa se je razvedelo, da njegovi posli niso najbolj čisti, češ da ima ves čas težave z davkarijo. In to je bilo za Švede dovolj, da se jim njihova princesa spet smili, ker po njihovih besedah: s kriminalcem živi v tujini, namesto da bi bila lepo doma na svojem dvoru s kakšnim poštenjakom.

ZMAGOSLAVEN PRIHOD

Potem ko je je Madeleine 9. marca letos povila svojega tretjega otroka, je bila od takrat z družino seveda v njihovem domu v Londonu, pa tudi visoko noseča ni obiskovala domovine.

Prejšnji teden pa je z otroki in možem prispela v Stockholm, saj se je spodobilo, da se udeleži švedskega narodnega praznika, katerega del je parada, v kateri so tudi kočije s člani kraljeve družine, oblečenimi v narodne noše.

Nato so imeli krst tretjerojenke, na katerega so bili povabljeni vsi bližnji in daljni sorodniki, le dva dni za tem, 10. junija, pa se je na dvoru spet na veliko slavilo, saj je Madeleine praznovala svoj 35. rojstni dan.

In da ji ob obisku domovine ne bi bilo dolgčas, je bila 14. junija podeljevalka slavnostnih kraljevskih glasbenih nagrad.

Čeprav ji je bil mož ves čas ob strani, ona nasmejana in otroci očitno zadovoljni, so Švedi v nebesa kovali le princesino lepoto, za njenega moža pa se zdi, da ga raje ne opazijo, kot da bi ga pohvalili.