POSTALA JE LADY

Kate ni več edina plemkinja v družini

Sonči Nered-Čebašek/Novice Svet24
17. 6. 2018, 08.00
Deli članek:

Plemiške naslove v Veliki Britaniji najpogosteje podeljuje kraljica Elizabeta II. oziroma njeni najožji družinski člani, najpogosteje sinova, princa Charles in Andrew, ali najstarejši vnuk princ William.

Profimedia
Oktobra bo družinica Matthews bogatejša za dojenčka, ki bo plemiški naslov seveda pridobil z rojstvom.

Tudi ko se je starejša sestra Pippe Middleton, Kate, poročila s princem Williamom, jima je naslov vojvoda in vojvodinja Cambriška podelila kraljica.

Posestvo Glen Affric leži zelo blizu jezera Loch Ness, v skoraj neokrnjeni naravi.

No, Pippa, ki sicer velja za članico kraljeve družine, kar je logično, saj je svakinja prestolonaslednika in je tudi redno povabljena na družinska srečanja, na dvor pa velikokrat prihaja tudi kar tako – na obisk k sestri, nečakoma in nečakinji, pa aristokratinja ni postala po zaslugi kraljice. 

IMAJO SVOJ GRAD

Za imenitni naslov lady se ima Pippa zahvaliti svojemu tastu Davidu Matthewsu, ki je leta 2008 na Škotskem kupil ogromno posestvo, na katerem stoji tudi grad Glen Affric. Nepremičnino, ki je bila v zelo slabem stanju, so zdaj obnovili v luksuzno domovanje, v katerem sobe tudi oddajajo petičnim gostom. Kot graščakom družini Matthews titula lorda in lady zdaj pripada avtomatično. In ker je Pippin soprog James postal lord Glen Affric, je ona lady Glen Affric.

Profimedia
Pippa s soprogom.

Posestvo v škotskem višavju je zakoncema Matthews zelo pri srcu, tam sta nameravala preživeti tudi zadnjih deset dni svojih medenih tednov, a jima je načrte prekrižala poroka Jamesovega dobrega prijatelja, Šveda Jonsa Barthodsa, tako da sta James in Pippa svoje poročno potovanje zaključila na Švedskem.

Čeprav družina Middleton velja za malce snobovsko, so Pippini prijatelji prepričani, da naslova sploh ne bo uporabljala, da pa bo pogosto bivala na gradu, še posebno zdaj, ko je noseča in ji prija mir.