Vojvodinja sussekška Meghan je danes opravila prve uradne obveznosti v družbi britanske kraljice Elizabete II. po poroki s princem Harryjem. V okrožju Chesire na severozahodu Anglije, kjer so ju pozdravili številni oboževalci kraljeve družine, sta se udeležili odprtja mostu in gledališki kompleks.

meghan markle, kraljica elizabeta II
Profimedia
Kraljica in Meghan sta se pripeljali s kraljevim vlakom.

S kraljevim vlakom sta zjutraj prispeli v mesto Runcorn, kjer je potekalo odprtje šestpasovnega mostu čez reko Mersey. Gre za enega največjih britanskih infrastrukturnih projektov v zadnjih letih, ki ga bodo za promet odprli oktobra. Nato sta se odpravili še v rimsko mesto Chester, kjer pa sta odprli poslopje Storyhouse, v katerem so gledališče, kino dvorana in knjižnica. Ogledali sta si tudi plesno predstavo in pevski nastop šolskih otrok.

meghan markle, kraljica elizabeta II
Profimedia
Kraljica in Meghan.

Za potovanje s kraljico si je nekdanja ameriška igralka izbrala bež obleko francoske modne hiše Givenchy, ki ji je oblikovala tudi obleko za poroko z britanskim princem Harryjem 19. maja.

Ta teden so sicer iz prinčevega urada sporočili, da bosta mladoporočenca letos obiskala Avstralijo, Fidži, Tongo in Novo Zelandijo.

meghan markle, kraljica elizabeta II
Profimedia
Kraljica in Meghan.